32817
13:55 15.092021

Жіноча збірна Закарпаття з футболу здобула важливу перемогу

Спорт 4661

14 вересня на Закарпатті був день жіночого футболу. В Ужгороді збірна нашого краю, до якої входять дівчата з обласного центру, Хуста, Берегова, Дубового та Мукачівського району, зіграли перший матч 1/4 фіналу чемпіонату України серед команд WU-16.

Потрібно зазначити, що до цієї стадії суперництва закарпатки потрапили завдяки успішній грі на груповому етапі змагань, де з-поміж команд 4 областей (зокрема ще Львівської, Івано-Франківської та Волинської) посіли 2 місце й здобули перепустку до чвертьфіналу.

Обидва колективи в стартових заявках мали коротку лаву запасних. Отож багато що залежало від «фізики» «основи». І в цілому суперниці справилися з поставленим завданням, а господарки ще й здобули мінімальну, та перемогу.

Гості розпочали потужно, відчувалося, що вони зіграні, оскільки беруть участь у регулярному чемпіонаті України серед дівочих команд. Та тернополянки домінували недовго. Невдовзі закарпатки почали дедалі гостріше атакувати ворота суперниць. І на 18 хв. наша збірна відкрила рахунок. Потужним ударом із-за меж штрафної площі відзначилася Катерина Якімчук. У подальшому гра тривала в обопільних атаках. Утім, захисти команд діяли надійно. Слід особливо відзначити впевнені дії «кіпери» Крістіни Калинич, яка кілька разів рятувала свої ворота від гола.

Другий тайм теж відбувався в напруженому суперництві. І знову в перші хвилини домінували гості, але наші дівчата доклали максимум зусиль, щоб вирівняти гру й навіть захопити ініціативу. У збірній Закарпаття хороший рівень футболу продемонстрували Тетяна Бондаренко, Катерина Якімчук, Ірина Балега. Дуже добре координувала дії партнерок, зарекомендувала себе чудовою диспетчеркою атак Вікторія Болдіна.

На 78-ій хвилині господарки втратили слушну нагоду збільшити рахунок, пробивши з метрів 8-9 поруч із боковою стійкою. Загалом у закарпаток відчувалася трішки поспішність при завершенні атак. Отож потрібно зробити збори для колективу, щоб покращити командні дії. Хоч у цілому підопічні Василя Ізая та Крістіни Костевки продемонстрували футбол хорошого ґатунку, показали характер і жагу до перемоги.

Кращими ж грачинями зустрічі стали дві Катерини: Якімчук (у закарпаток) і Юзва (у тернополянок).

Що ж, 1:0 у підсумку. Це хиткий рахунок, та все ж переможний. І сподіваємося, його вистачить на матч-відповідь уже 17 вересня.

Збірна Закарпатської області – збірна Тернопільської області – 1:0 (1:0)

Гол: Катерина Якімчук 18.

Закарпатська область: Крістіна Калинич, Тетяна Бондаренко,Вікторія Болдіна, Іина Волошин, Катерина Якімчук, Валерія Король, Ірина Балега (Анастасія Марічка 70), Яна Балаж, Злата Ганич, Романка Максим, Анастасія Деяк.

Тренер: Василь Ізай.

Тернопільська область: Оксана Лапчак, Анна Запоточна, Анна Лапшинська, Аріна Мурика, Софія Козловська, Катерина Дзюбановська, Катерина Юзва, Діана Сачик, Яна Петелецька, Анна Волошин (Яна Якимів 60), Анастасія Гримак.

Тренер: Володимир Левчук.

Закарпатська асоціація футболу

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
Всі новини