35774
15:08 9.082022

Українські дзюдоїсти – найкращі на Кубку Європи

Спорт 3780

6–7 серпня у Ризі (столиці Латвії) тривав Кубок Європи з дзюдо серед дорослих. Учасниками престижних змагань стало більше 110 спортсменів із 16 країн Європи.

Українська збірна вирушила на змагання у складі 20 дзюдоїстів (18 чоловіків та 2 жінок). Наші спортсмени добре підготувалися до цих стартів і були рішуче налаштовані на хороший результат. У підсумку українці досягли свого.

Четверо наших спортсменів зуміли піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани й отримали золоті медалі. Дар’ї Білодід не було рівних у ваговій категорії до 57 кг, Анастасія Антіпіна була найкращою у ваговій категорії до 63 кг, Артем Хомула став першим у ваговій категорії до 73 кг, а Данило Гуцол був найсильнішим у ваговій категорії до 100 кг.

Денис Тупицький став срібним призером у ваговій категорії до 60 кг, а Олексій Єршов – у ваговій категорії до 100 кг.

Також п’ятеро наших дзюдоїстів вибороли «бронзу»: Кирил Самотуг і Бекірбек Моргоєв у ваговій категорії до 60 кг, Станіслав Семков у ваговій категорії до 66 кг, Михайло Свідрак у ваговій категорії до 81 кг, а Віталій Шепель у ваговій категорії до 90 кг.

Із 11-ма нагородами в активі (4 золотими, 2 срібними і 5 бронзовими) українська збірна посіла перше місце в медальному заліку. Ізраїльтяни по два рази брали «золото» і «срібло», а також чотири рази – «бронзу», що дозволило їм стати другими. А третє місце у заліку посіла Італія (представники цієї країни по одному разу здобули «золото», «срібло» та «бронзу»). До топ-5 також увійшли бельгійці (одне перше та одне друге місце) й господарі змагань – латвійці (одна золота медаль та три бронзові).

Після тріумфального Кубка Європи наша команда повертається додому, а за кілька днів лідери української збірної візьмуть участь у тренувальному зборі під егідою EJU в Нідерландах.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини