12415
13:30 20.032018

Юний шашкіст Богдан Юрченко – чемпіон Закарпаття

Спорт 2154

Про розвиток шашок на Закарпатті дізнавайтесь далі.

29386518_2106333572740734_339952326540263424_n

Не так давно я мав розмову на тему розвитку шашок у Закарпатській області зі спортсменом-шашкістом із обласного центру. Його фраза «Та хто грає в ті шашки-100» мене дошкульно вразила. Тоді я змовчав. Словесна перепалка не дала б переваги жодній стороні. У Європі шашки-100 дуже поширені, а ми, закарпатці, чим не європейці. Важливим і переконливим аргументом для мого співрозмовника буде кількість учасників, які взяли участь в цьогорічному чемпіонаті Закарпатської області з шашок-100, який проведено в Іршавському районному Будинку дитячої творчості. 46 учасників віком від 6 до 77 років взяли участь в даному турнірі. Змагання з шашок-64 в обласному центрі не збирають таку кількість учасників. Ні в якому разі не протиставляю два різні види шашок – наші вихованці грають і в різні варіації – шашки-64 і в шашки-100.

Перед заключним туром лідер Георгій Плавайко, вигравши до цього всі зустрічі, мав очкову перевагу над переслідувачами. І ось його вирішальна зустріч із 12- річним юнаком Богданом Юрченком зібрала всіх навколо. Цікаво, що візьме верх: колосальний досвід Плавайко чи юнацький азарт Юрченка? Пропозиція нічиї при так званій рівній позиції, але при наявності ще багатьох шашок, юним спортсменом була відхилена. І недарма, адже йому вдалося використати тільки йому одному відому слабинку позиції суперника. У нагороду за «нахабство» – перемога!

Уперше чемпіоном області з шашок-100 стає 12- річний юнак. Представник Мукачівського району Георгій Плавайко виборов друге місце. Третім став 14-річний Сергій Скоблей, вихованець, як і Богдан Юрченко, клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості. Підбиті підсумки і за іншими категоріями. Георгій Плавайко, Михайло Ластівка (Іршавський район) і Василь Тіводор (Виноградівський район) визнані кращими серед чоловіків. Жінки розташувались в такому порядку: Ольга Павляк (Іршавський район), Ганна Білак (Іршавський район), Клара Тіводор (Виноградівський район).

Зовсім юні, які тільки починають свій спортивний шлях, змагалися в окремій групі. Кращі результати серед дівчат до 8 років показали: Вероніка Терпай, Анастасія Асеєва; до 10 років: Вікторія Данчук, Софія Рацин; до 13 років Марта Юріна, Анастасія Панич, Анастасія Купар; до 17 років: Катерина Мойсей, Марта Юріна, Анастасія Панич. Кращі серед юнаків до 8 років: Ігор Гуляна, Роман Подолюк, Роман Гозда; до 10 років: Дмитро Конар, Андрій Кравець, Вадім Біланчук; до 13 років: Станіслав Гелетей; до 17 років: Богдан Юрченко, Сергій Скоблей, Богдан Асеєв.

У командному заліку призери розташувалися в такому порядку: «Вікторія» (Богдан Юрченко, Сергій Скоблей, Ольга Павляк), «Тріо» (Ігор Гуляна, Роман Подолюк, Анастасія Панич), «Перспектива» (Марта Юріна, Катерина Мойсей, Богдан Асеєв).

P.S. У процесі роботи сталася прикра ситуація: вийшла з строю комп’ютерна програма, яка проводила жеребкування за швейцарською системою. Подальше жеребкування проводилося вручну. Щиро вдячний спортсменам за розуміння ситуації.

Анатолій ВАЙДА, obolok.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини