12465
20:58 23.032018

На Тячівщині набирають популярності змішані єдиноборства

Спорт 2434

Змішані єдиноборства, або ММА — досить молодий спорт, набирає все більшу популярність з кожним роком.

Бучак

Якщо ще кілька років тому важко було знайти людину, яка хоч трохи представляє, що таке змішані єдиноборства, то сьогодні більшість фанатів спорту і кожен любитель бойових мистецтв знає, що це. ММА розшифровується як Mixed Martial Arts, що досить добре характеризує цей спорт, адже в ньому можуть брати участь представники будь-яких шкіл і напрямків бойових мистецтв. На сьогоднішній день у світі мільйони фанатів ММА. Що вони знайшли в цьому спорті? Чим же він залучає такі величезні маси людей? Відповідь криється в широкому арсеналі технічних дій, дозволених в змішаних єдиноборствах.

Цей вид спорту популярний не тільки закордоном, але й на Україні, зокрема й на Тчівщині почав набирати популярності.

Про це та інше розмовляємо з організатором турніру – майстром спорту з хортингу, керівником Тячівської районної та міської федерацій хортингу, директором спортивного клубу «ІНФАЙТЕР «Хортинг» Михайлом Бучаком.

– Чи важко даються дітям навики бойових мистецтв?

– Можу з впевненістю сказати що важко, саме зате що в школах дається слаба фізична підготовка. Та і взагалі у нас спорт дуже на низькому рівні. Саме Тячівщина та Закарпаття відстають по всіх видах спорту.

Як ви мотивуєте вихованців працювати над собою?

– Важке запитання… У них є досить непогані перспективи у бойових мистецтвах. Кожен з вихованців може вибрати для себе бути йому професійним спортсменом чи ні. Вся суть мотивації в тому, що вони будуть здорові як фізично так і морально. В залі всі мають бути однією дружною сім’єю. Я завжди намагаюсь виховати своїх учнів кращими.

Як ви прийшли до спорту та скільки вже працюєте тренером?

– Можна сказати, що я народився у спорті. Я сам займаюсь бойовими мистецтвами 22 роки. А для учнів я викладаю змішані стилі єдиноборств. Тренером працюю 10 років.

Що потрібно для того щоб тренуватись у вас?

– БАЖАННЯ! Я нікого не зможу примусити ходити на змагання чи займатися. Саме просте, що я від них вимагаю щоб вони знали що таке «Добрий день», «Вибачте», «Будь ласка», «Дякую», щоб знали поважати старших та батьків, знали де перейти дорогу. Я ніколи не даю їм вправи які не можу зробити я, або ж які неможливо виконати.

Саме більше я наголошую, щоб жінки та дівчата приходили на заняття та знали заступитися за себе.

Ви стараєтесь бути для своїх вихованців і тренером і вчителем і наставником. Важко це виходить?

– Дуже важко! Вони для мене не просто діти, які прийшли тренуватись. Я у кожну дитину вкладаю свою душу. Я завжди казав, що у мене є дві сім’ї – одна перед Богом це дружина і діти, а інша у залі. Коли хтось з них, йде на змагання, у мене серце у п’ятки скаче. Я пам’ятаю кожну їхню поразку та перемогу. І саме на змаганнях можна побачити, який характер формується у тої чи іншої дитини. Як вони підтримують один одного, як переживають за тих хто змагається. Я беру активну участь у житті своїх вихованців, обов’язково мої спортсмени мають не тільки добре справлятися у мене в залі, а й гарно вчитися у школі – це моя перша умова. Раз на місяць вони приносять щоденник, якщо я бачу незадовільні оцінки то 500-700 присідань їм гарантовано.

Вчитель у школі для них має бути як мама. Головне щоб вони завжди залишалися хорошими людьми. Адже людяність відсутня у людей і повернути її дуже важко.

– Чи бувають у Вас, Михайле, відчуття, що боєць далеко піде у спорті? Та чи можете навести приклади?

– Звичайно. У мене є такі дітки, у яких я бачу велике майбутнє у спорті. Перший та один з найкращих моїх учнів титулований спортсмен Михайло Демида – у свій час він потрапив у 600 найкращих бійців світу. Також Іван Мельник, Юрій Гегедиш, Павлюк Олександр – всі вони ставали чемпіонами світу.

Але не тільки у старшій категорії є такі обдаровані учні. З діток можу назвати таких як: Євген Куцин та Ігор Куцин, Гайналій Олександр це дітки яким по 11-12 років і вони впевнено йдуть до своєї мети.

Та насамкінець я хочу звернутися до людей.

Я побував у різних країнах, у різних спортзалах, подивився на різних спортсменів. І чесно можу сказати, що таких сильних хлопців, як на Закарпатті мало де можна знайти. У нас є навіть багато талановитих та сильних дівчат. За останні роки я помітив, що дівчата стали більш виносливі та фізично сильні. Я закликаю всіх батьків, щоб приводили у зал своїх дітей. Нехай просто тренуються та розвиваються. Що стосується старших хлопців – то дуже великі є перспективи. Зараз буде підписуватися договір і особисто мене роблять представником всесвітньої організації ММА – це Олімп спорту. Потрібно ходити, вчитися та виступати і можна туди потрапити. Там можна заробляти непогані гроші, тому ще встигнете піти на заробітки.

Спробуйте, щоб не шкодувати потім все життя, що «Я не спробував».

Приходьте в зал, тренуйтесь та прославляйте свою націю та своє місто!

Розмовляла Свідерська Олександра для Tyachiv NEWS.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини