18043
11:00 16.112018

Підсумок виступів «Минаю» у першій частині Другої ліги України в цифрах

Спорт 2234

Хоч до завершення Другого кола залишився ще один, 18-ий, тур, але підсумки щодо виступів «Минаю» влітку та восени можна робити вже зараз. Тим більше, наступна офіційна гра буде лише 31 березня.

Попереду – довга відпустка, збори, контрольні матчі. За цей час можна ще чимало згадати та обдумати, а саме як «Минай» виступав у Другому колі з 10 по 17-ий тур. Виступав успішно, адже, нагадаю, пішов на перерву у статусі лідера групи «А».

Давайте ще раз згадаємо епізоди останніх 8-ми турів.

Перемоги:

У другому колі «Минай» здобув 5 перемог – і всі вдома. На стадіоні «Минай» силу закарпатців відчув «Калуш», «Поділля», «Верес», тернопільська та вінницька «Нива». Мабуть слід виділити дві звитяги: над «Калушем» та останній поєдинок із вінничанами.

Чому? У першому випадку – це була доволі впевнена та переконлива перемога над тодішнім одноосібним лідером групи «А». Враховуючи таку гру «минайців», а команда І. Харьковщенка відправила прикарпатців у нокаут ще на 14-ій хвилині, ні в кого не виникло сумнівів в тому, що «Минай» в групі «А» по грі може переграти будь-кого.

Перемога над вінницькою «Нивою» була дуже важливою з психологічної точки зору: це останній матч перед довгою відпусткою, після прикрої поразки на виїзді, з принциповим суперником, коли переслідувачі в турнірній таблиці вже наступають. І тому переможний гол на 90+5 хвилині Яромира Лободи був не тільки гарним, але й неймовірно вагомим.

Перемоги над «Вересом», «Поділлям» та тернопільською «Нивою» лише зайвий раз підтвердили силу «Минаю».

Поразки:

Клуб поступився 2 рази – і все на виїзді. Якщо ще поразку від житомирського «Полісся» можна пояснити фізичною і емоційною втомою від кубкового протистояння із «Динамо» та кадровими проблемами, то 0:3 від «Черкащини-Академії» – дійсно болюча втрата очок.

Що цікаво, поразка не зовсім по грі. Так, «минайці» провалили початок матчу і на 12-ій хвилині програвали 0:2. Але, скажімо, забий Кополовець на початку другого тайму – цілком можливо, що гра пішла б за іншим сценарієм. А так…

Нічиї:

У другому колі «Минай» зіграв 1 раз у нічию – і також на виїзді. Проте і цю гру, на виїзді з «Чайкою», можна назвати програшною, адже з Макарева (Київщина) закарпатці мали увозити перемогу. Гра була важкою, але забий Василь Кобін на останній хвилині пенальті, і тепер у активі «Минаю» було б на 2 очки більше.

Досягнення:

«Минай» й далі залишається самою результативною командою групи «А» – на рахунку команди 25 забитих голів. Їх досягнення поки ніхто не здатен перевершити: у найближчого переслідувача із результативності, «Черкащини-Академії», наразі поки 20 голів.

Пропустили:

За підсумками літньо-осінньої частини чемпіонату, в команди – 15 пропущених. У другому колі найбільше пропустили в одному матчі від тої ж «Черкащини-Академії» – 3 голи.

«Суха» серія:

На жаль, чудова «суха» серія Сергія Мелашенка завершилася на стадіоні в Макареві – на 69-ій хвилині. Загалом, вона тривала 4 матчі або 467 хвилин. Окрім цього, у другому колі голкіпер «Минаю» також відстояв два матчі на нуль – з тернопільською «Нивою» та «Вересом». Загалом, із 17 турів – 7 матчів «минайці» залишали свої ворота «сухими».

Бомбардири:

Головним бомбардиром і надалі залишається Роберт Гегедош. У другому колі забив 4 голи, загалом на його рахунку – 9.

У період з 10 по 18 тур також відзначалися Михайло Кополовець (2-ий гол в чемпіонаті), Анатолій Нурієв (5-ий гол), Василь Кобін (2-ий), Василь Пиняшко, Василь Беца, Яромир Лобода та один автогол.

З 11 голів, забитих у другому колі, – лише 3 із стандартів: 1 пенальті (Нурієв), 2 з кутового (Кобін, Гегедош). Всі інші голи – забиті із гри.

Асистенти:

Гольовими передачами в другому колі відзначалися: Гавриленко, Микуляк, Нурієв, Кополовець, Гегедош, Федак.

Загалом, якщо підрахувати матчі і першого кола, і Кубка, то найбільше асистів у «Минаю» за літньо-осінній період стали Микуляк, Нурієв, Кополовець та Гегедош. У них по 3 гольові передачі.

Попередження:

За останні 8 матчів найбільше по 2 жовті картки отримали Пиняшко, Гавриленко, Ощипко, Беца та Гегедош. Ще по одній – Микуляк, Минайленко, Кобін, Стасюк Мелашенко.

Лідером з жовтих карток в цьому сезоні у ФК «Минай» – Максим Гавриленко. У нього 5 попереджень, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах