20709
11:23 19.042019

«Минай» переміг «Полісся» і вийшов на перше місце

Спорт 2045

У 20-му турі Другої ліги України з футболу житомирське «Полісся» приймало «Минай». Гра претендентів на підвищення у класі відбулася вчора, 18 квітня.

Закарпатський клуб невдало стартував у другій частині сезону 2018/19 (нічия з «Буковиною» та поразка від «Чайки») і опустився на третю сходинку турнірної таблиці групи А. У звітній грі проти «Полісся» команді Ігоря Харьковщнка необхідно було перемагати, щоб покращити своє становище і збільшити шанси на прохід до Першої ліги.

Уже на 14-й хв. поєдинку гостям удалося вийти вперед: Вадим Страшкевич на підступах до штрафної підібрав м’яч, увірвався у карний майданчик суперника і завдав точного удару в дальній кут воріт Олександра Литвиненка (1:0). На 27-й хв. автор першого взяття воріт міг оформити дубль, та м’яч після дальнього удару пройшов повз ворота. Через п’ять хвилин господарі отримали чудову нагоду зрівняти рахунок: Володимир Корнутяк не за правилами зупинив Вадима Шавріна і арбітр вказав на «позначку». Реалізувати вирок сам постраждалий не зумів (Артем Кулініч парирував удар). Наприкінці першого тайму активний Страшкевич мав ще одну нагоду для взяття воріт, але з ударом з 15-и метрів кіпер суперника впорався. На перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей (0:1).

У другій 45-хвилинці господарі діяли небезпечніше в нападі, але провести бажане взяття воріт так і не вдалося. Минайці відсиджуватися в обороні не збиралися і також раз-по-раз завершували свої атаки ударами по воротах.

На 48-й хв. Роберт Гегедош небезпечно пробивав з гострого кута, але голкіпер парирував м’яч. На 59-й хв. відзначитися міг Ілля Ходуля, але м’яч після удару головою пройшов вище воріт. Через сім хвилин встановити паритет міг Соломка, та з вбивчої позиції переграти Кулініча Юрій не зміг. Зняти питання щодо переможця двобою на 72-й хв. міг Лобода, та Яромир поцілити у рамку воріт не зміг. У завершальній 10-хвилинці команди обмінялися небезпечними моментами: у господарів на вістрі атаки був Шаврін, а у гостей – Гегедош, однак жоден з форвардів відзначитися не зміг.

У підсумку напружений футбольний двобій завершився мінімальною перемогою минайців. Завдяки цій звитязі та осічки конкурентів закарпатці повернули собі лідерство у чемпіонаті. У наступному турі колектив Ігоря Харьковщенка прийме вінницьку «Ниву».

«Полісся»: Олександр Литвиненко, Ілля Ходуля, Роман Гончаренко, Владислав Ємельянов (Юрій Соломка, Денис Галенков), Андрій Власюк, Артем Недоля (Олександр Лебеденко), Максим Боровець (Ростислав Тарануха), Антон Савін, Олексій Савченко, Ярослав Захаревич (Сергій Суханов), Вадим Шаврін.

 «Минай»: Артем Кулініч, Олег Допілка (Роберт Смокоровський), Володимир Корнутяк, Петро Стасюк, Василь Беца, Олег Дмитренко, Ігор Вагін, Владислав Микуляк (Яромир Лобода), Вадим Страшкевич, Василь Пиняшко (Олексій Шпак), Роберт Гегедош (Стефан Федак).

Інші матчі 20-го туру:

«Нива» (Тернопіль) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 1:1.

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Нива» (Вінниця) – 2:1.

19 квітня (пятниця)

«Поділля» (Хмельницький) – «Калуш».

«Буковина» (Чернівці) – «Верес» (Рівне).

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини