3444
18:42 1.112016

У Виноградові відбулася битва чемпіонів

Спорт 1935

31 жовтня пройшли поєдинки за визначення абсолютного чемпіона Першої ліги Закарпаття з футболу сезону 2016 року.

_1k4p1jjthi

Змагалися як юнацькі склади так, і основні. Серед дорослих команд чемпіонський титул у Західній зоні здобув «Вітязь» (Концгазо), а в Східній – «Інтер» (Ганичі). Поєдинок між згаданими колективами мав вийти захоплюючим, адже футболісти обох команд протягом сезону демонстрували цікавий якісний футбол.

«Вітязь» (Концгазо) – «Інтер» (Ганичі) – 1:2

На старті гри команди створили кілька небезпечних моментів, але справа до взяття воріт не дійшла. Невелика перевага за володінням м’ячем була в номінальних господарів. Їхні активні дії на 23-й хв. принесли результат: В’ячеслав Ковтан завдав точного удару, з яким гравці «Інтера» не впоралися, – 1:0. Опісля до пропущеного м’яча ганичі додали до пасиву ще й вилучення Миколи Фіцая. Але вже за кілька хвилин Іван Грубінка зрівняв склади – другу жовту картку отримав В’ячеслав Ковтан.

Вищезгадані події пішли на користь футболістам «Інтера», які спочатку на 40-й хв. рахунок зрівняли: Попадинець замкнув подачу Велегана зі штрафного. А під завісу першої половини зустрічі й зовсім вийшли вперед: Молодик, опинившись у потрібний час у потрібному місці, пробив точно – 1:2.

Після перерви концгазівці володіли територіальною перевагою й час від часу створювали моменти, але назвати їх стовідсотковими не можна. «Інтер» продемонстрував, як необхідно стримувати натиск суперника. У підсумку представник Східної зони вистояв і здобув титул абсолютного чемпіона.

Кращим гравцям у складі «Інтера» став Іван Молодик, у «Вітязя» – Василь Кручаниця.

Щодо юнацьких команд, то другий рік поспіль у головному матчі сезону беруть участь перечинські «Карпати». Цього разу їхнім суперником стали «Карпати» Дубове. Обидва колективи мало пропускали, тому очікувалася рівна, не багата на голи гра.

«Карпати» (Перечин) – «Карпати» (Дубове) – 0:1

Перший небезпечний момент створили перечинці: Ростислав Жовтанич пробивав після передачі Віталія Прудкого, але надійно на лінії воріт зіграв Євген Плиска. Згодом ще одну перспективну атаку розіграли номінальні господарі, проте знову ж таки на заваді став Плиска. Тячівці відповіли своїми гострими моментами: спочатку в епіцентрі подій був Галац а потім Лукач.

Уже в середині першого тайму дубівчани повели в рахунку: Галац, опинившись у карному майданчику суперника, завдав націленого удару з 14-ти метрів і вивів свою команду вперед. Згодом шанси на перемогу в перечинців стали ще меншими – другу жовту картку отримав Прудкий і залишив свою команду в меншості.

У другій половині зустрічі боротьби побільшало. Дубівчани робили більший акцент на захисті, аніж нападі, і це принесло результат. Представник Західної зони мав моменти, аби зрівняти рахунок, проте тячівці свого не віддали.

У підсумку Східна зона Першої ліги, як і минулоріч, виявилася сильнішої, ніж Західна.

Олег МИКИТАv

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини