5022
14:06 14.032017

Юні шашкісти з Іршавщини представили Закарпаття на Чемпіонаті України

Спорт 1602

На чемпіонаті України з шашок-64 серед юнаків та дівчат в місті Києві, який проходив 5–12 березня, найбільшу кількість учасників виставили, звичайно, господарі (33 учасники). Закарпатську область представляли двоє вихованців шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості Богдан Роман і Катерина Мойсей.

1

Богдан Роман виступав у групі юнаків 2001 року народження. Вісім турів класичної програми наш спортсмен був у лідерах. Перед заключним, 9 туром, він перебував на другій позиції турнірної таблиці (за додатковими показниками). Програш основному конкуренту, представнику Одеської області Андрію Захарову, перекреслив сподівання на медаль. Богдан Роман – сьомий. У блискавичній програмі свій шанс Богдан не упустив, хоч і прийшлося певний час перебувати в невідомості. Турнір закінчився, а призерів судді не визначили. Тільки на офіційному закритті змагань озвучили список призерів. Богдан Роман нагороджений бронзовою медаллю, а перше місце в групі юнаків виборола Вікторія Прокоп’юк з Києва.

За Катерину Мойсей, яка виступала в групі дівчат 2007 року народження, я хвилювався більше, адже в неї це перший турнір такого масштабу і невідомо, як витримає дев’ятирічна дівчинка турнірні навантаження шестиденної боротьби класичної програми. Кілька критичних моментів все ж прийшлося пережити нам обом. Показавши непогану тактичну підготовку, спортивний бойовий характер, а також величезне бажання виграти, юна Катерина заполонила серця багатьох прихильників шашок. В боротьбі з досвідченими спортсменками Катерина Мойсей виборола чисте третє місце. В тренера добавилась ще одна «головна біль». Юна спортсменка має виступати за збірну України на чемпіонаті світу. Підготовка юної спортсменки за тренером, а ось питання фінансової підтримки дуже проблемне. Сподіваюсь, що в місті Іршава, Іршавському районі, в області, нарешті, знайдуться цінителі юних талантів інтелектуальних видів спорту. Запропонуйте свою допомогу, будь ласка!

Швидка гра проходила вже по іншому сценарію. Наша юна спортсменка в заключному восьмому турі виграє в лідера Єви Бабій з Дніпропетровської області і по очкам наздоганяє її. В підсумку три спортсменки – Єва Бабій, Поліна Китайчук, Катерина Мойсей – набрали однакову кількість очок. Нелегко вести спортивну боротьбу, а хвилини чекання рішення суддів здаються безкінечними. Сучасний світ має свої властивості. Про результати боротьби ми дізналися вже в готелі. Інформація виставлена в Інтернеті була такою: 1. Єва Бабій, 2. Поліна Китайчук, 3. Катерина Мойсей.

Анатолій ВАЙДА, Оbolok

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини