36153
18:23 20.092022

Хустяни зазнали першої поразки в сезоні

Спорт 5218

19 вересня ФК «Хуст» гостював у Києві, де зіграв поєдинок 3-го туру Другої ліги України з футболу сезону 2022/23 проти столичного «Рубікона».

У двох стартових турах закарпатський колектив набрав чотири пункти і з хорошим настроєм підходив до третьої гри на професійному рівні. У виїзному матчі з киянами команда Володимира Циткіна прагнула здобути позитивний результат і закріпитися в трійці лідерів.

Перша половина першого тайму була за нашим ФК: хустяни надійно діяли в обороні й активно йшли вперед. На 7-й хв. хороша гольова нагода виникла у Василя Луціва, та його прицільний удар узяв голкіпер. Через 8 хвилин міг відзначитися його брат – Петро Луців. 11-й номер «Хуста» пробивав з вигідної ударної позиції, та господарів знову врятував кіпер.

Попри те, що краще грали закарпатці, першими відзначилися кияни. На 27-й хв. Артем Уманець зробив верхову передачу в центр штрафного майданчика, де Антон Калайтан головою переправив м’яч у сітку воріт (1:0). На 35-й хв. Нікіта Ісадченко міг подвоїти перевагу своєї команди, та Владислав Леванідов нівелював загрозу

Гості на 40-й хв. мали хорошу нагоду відновити рівновагу, але м’яч після удару Івана Станковича зі стандарту парирував голкіпер. Не використавши гольові моменти, під ендшпіль першого тайму наша команда пропустила вдруге. Дубль оформив Антон Калайтан: 7-й номер завдав результативного удару головою після подачі штрафного у виконанні Нікіти Ісадченка.

На початку другої 45-хвилинки команди обмінялися небезпечними моментами. У складі гостей близьким до взяття воріт був Іван Станкович, а в складі господарів – Нікіта Ісадченко, проте в обох епізодах футболістам бракувало точності.

А на 72-й хв. хустяни таки відзначилися (гол в активі Івана Станковича). Та минуло всього дві хвилини, як різниця в рахунку знову стала два м’ячі. Владислав Іванов не за правилами зупинив Артема Уманця у штрафному майданчику, тож арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Максим Тищенко (3:1).

У завершальній 15-хвилинці гості намагалися відігратися, та всі їхні намагання суперник нівельовував. Найближчим до взяття воріт у той відрізок часу був Артем Стрілець, однак укотре чудову гру у воротах продемонстрував Євген Пацкан.

У підсумку «Хуст» поступився 1:3. Це перша поразка закарпатської команди на професійному рівні. Підопічним Володимира Циткіна необхідно зробити правильні висновки з цієї гри й уже в наступному виїзному матчі, котрий відбудеться 22 вересня проти «Кременя-2», порадувати своїх прихильників хорошим результатом.

«Рубікон» (Київ) – «Хуст» – 3:1 (2:0)

Голи: Антон Калайтан 27, 45, Максим Тищенко 74 (пен.) – Іван Станкович 72.

«Рубікон»: Євген Пацкан, Ілля Коваленко, Богдан Швець, Даніїл Давиденко, Рудольф Сухомлинов, Владислав Дорошенко, Нікіта Ісадченко (Павло Сарбєй 90), Артем Уманець (Владислав Павленко 75), Віктор Сахнюк (Антон Рафальський 84), Антон Калайтан (Ілля Чернов 90), Максим Тищенко (Леон Гладковський 75).

Головний тренер – Віктор Курята.

«Хуст»: Владислав Леванідов, Владислав Іванов, Андрій Романенко, Владислав Лєсунов (Іван Повхан 46), Назар Приходько (Іван Боднарук 34), Богдан Павлич, Ігор Вагін, Петро Луців, Василь Луців, Іван Станкович (Артем Стрілець 84), Вадим Мердєєв.

Головний тренер – Володимир Циткін.

Результати інших поєдинків 3-го туру:

«Звягель» (Новоград-Волинський) – «Кремінь-2» (Кременчук) – 4:0,

«Нива» (Бузова) – «Васт» (Миколаїв) – 3:2,

«Нива» (Вінниця) – «Реал Фарма» (Одеса) – 0:0,

«Металург-2» (Запоріжжя) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 1:2.

Олег МИКИТА

Фото ФК «Рубікон»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах