40398
12:50 30.102023

«Минай» – «Верес»: у битві аутсайдерів переможців не виявлено

Спорт 2789

29 жовтня у рамках 12-го туру УПЛ відбулась зустріч найгірших команд чемпіонату – закарпатського «Миная» та рівненського «Вереса». Місцем проведення матчу була «Минай-Арена».

Минайці та рівняни невдало провели першу третину чемпіонату й розмістилися на дні турнірної таблиці. Де як не в матчах із рівними за силою командами брати очки, тож обидва колективи у цій грі налаштовувалися на максимальний результат і віддавали усі сили, аби його досягти. На полі було багато боротьби й чимало гольових нагод, та забити такий бажаний гол так нікому й не вдалося. На провідних ролях того дня опинилися голкіпери.

У першому таймі перевагою володіли гості. Рівняни мали чотири по-справжньому гольові епізоди. На 4-й хв. Олександр Бандура взяв прицільний удар головою у виконанні Михайла Шестакова, а ще через чотири хвилини кіпер нейтралізував вихід один на один Владислава Шарая. На висоті наш голкіпер був і на 29-й хв., коли двічі за декілька секунд парирував два небезпечні удари: спочатку від Владислава Шарая, а потім від Євгенія Шевченка. Був ще на 33-й хв. дальній «постріл» Олександра Кучеренка, але й тоді вдало в гру вступив 1-й номер «Минаю». У господарів до перерви був тільки один момент – на 35-й хв. Єгор Твердохліб опинився на ударній позиції й поцілив у поперечину.

Серія замін від Володимира Шарана наприкінці першого тайму та на старті другого дозволила закарпатцям дещо вирівняти гру. Так, моменти в рівнян виникали й після перерви, однак чимало нагод для взяття воріт уже було і в закарпатців. Почнемо з гостей. У другій 45-хвилинці воротам Олександра Бандури загрожували Андрій Кухарук, Владислав Шарай та Євгеній Шевченко. У першому епізоді за господарів зіграла стійка, а в двох інших добре діяв воротар. У складі закарпатської команди двічі відзначитися могли Олег Вишневський (дальній удар парирував голкіпер, а м’яч після удару головою з лінії воріт виніс захисник) та Сергій Панасенко (обидва «постріли» були зупинені голкіпером), ще одного разу – Володимир Одарюк (вдало в цьому епізоді зіграв воротар команди-суперника). Та, як бачимо, рахунок на табло залишився незмінним.

Команди розписали безгольову нічию, яка не влаштовувала ні одну, ні іншу команду. Їхні місця в турнірній таблиці залишилися незмінними, а відставання від рятівної, 12-ї, позиції тільки збільшилося. Наступний матч для закарпатців знову буде домашнім. 5 листопада у гості завітає полтавська «Ворскла».

«Минай» – «Верес» (Рівне) – 0:0

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук, Олександр Мельник (Олег Вишневський 46), Вадим Вітенчук, Тимур Кораблін (Сергій Петько 37), Міхаїл Гечев (Валерій Рогозинський 37), Ігор Солдат, Єгор Твердохліб, Володимир Одарюк (Артур Ременяк 82), Єгор Гунічев (Сергій Панасенко 62).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Верес»: Богдан Когут, Василь Курко, Сезар Жуліо, Михайло Шестаков, Максим Марусич (Микола Гайдучик 68), Яго (Андрій Блізніченко 87), Олександр Кучеренко, Денис Балан, Владислав Шарай, Андрій Кухарук, Євгеній Шевченко.

Головний тренер – Сергій Лавриненко.

Результати інших протистоянь 12-го туру:

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Дніпро-1» – 3:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Динамо» (Київ) – 1:1,

«Зоря» (Луганськ) – «Полісся» (Житомир) – 0:1,

«Рух» (Львів) – «Олександрія» – 0:0,

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Оболонь» (Київ) – 3:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Металіст 1925» (Харків) – 2:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Шахтар» (Донецьк) – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах