41732
16:20 25.032024

Невтішні результати ужгородських «Карпат-ШВСМ»

Спорт 1960

Протягом чотирьох днів, 21–24 березня, у Києві тривав заключний, 6-й, тур І етапу української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд.

Фото ФГУ

Усі вісім команд – учасниць чемпіонату провели по чотири поєдинки. Два ГК не змогли здобути жодної перемоги. На жаль, серед них ужгородські «Карпати-ШВСМ».

У двох стартових матчах підопічним Ростислава Ланевича протистояли найкращі команди ліги – запорізький «Мотор» і «Одеса». У грі з діючим чемпіоном України жодних шансів на успіх в ужгородської команди не було. «Моторівці» за всіма показниками переважали «карпатівців» і вибороли розгромну звитягу з рахунком – 21:34 (перший тайм – 6:19). У двобої з одеситами ужгородці зіграли дещо краще, проте зазіхнути на позитивний результат не змогли. У першій 30-хвилинці одесити створили собі перевагу в три м’ячі (10:13), а після перерви підопічні Євгена Марченка розвинули успіх і довели матч до переможного для себе результату – 23:29.

Єдиний поєдинок, у якому закарпатські гандболісти претендували на звитягу, був проти «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький). Тут інтрига тривала від стартових і до завершальних хвилин. Жодній з команд не вдавалося відірватися на комфортну відстань, а тому лідер у рахунку змінювався декілька разів. Все ж кращими в підсумку виявилися хмельничани. Фінальна сирена зафіксувала їхню перемогу з рахунком 19:21 (11:10).

Крайній матч туру «Карпати-ШВСМ» зіграли з «Ізмаїлом». Суперник зі стартових хвилин вийшов уперед і впевнено йшов до перемоги. Моментами закарпатцям удавалося нав’язувати боротьбу, та на всій дистанції спостерігалася перевага суперника. У підсумку колектив з Одещини святкував звитягу – 20:30 (11:16).

І етап чемпіонату ужгородський ГК завершив на сьомому місці. У другій частині чемпіонату наші гандболісти разом із «СКА-ШВСМ», «ХНУ – ДЮСШ-1» та «СКА-Львів-КДЮСШ» гратимуть у групі Б. За підсумками чотирьох з’їзних турів ці команди розмістяться на 5–8 підсумкових місцях. Очки, які були здобуті раніше, зберігаються.

А ось «Мотор», «Одеса», «Донбас» та «Ізмаїл» у групі А за аналогічним форматом розіграють комплект нагород сезону 2023/24.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини