42000
14:03 15.042024

У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату

Спорт 1269

Протягом чотирьох днів, 11–14 квітня, на «Карпати-Арені», що в с. Барвінок Ужгородського району, тривав завершальний тур І етапу української Суперліги з гандболу серед жіночих команд сезону 2023/24.

Фото ФГУ

В ужгородських «Карпат» був насичений графік: протягом чотирьох днів довелося зіграти чотири ігри. Було важливо правильно розподілити сили і добре відновлюватися, аби на рівні провести всі матчі. За підбором виконавців закарпатки переважали своїх суперниць, та все ж опонентки могли зробити «сюрприз».

Перший поєдинок наші гандболістки провели з ГК «Реал-МОШВСМ-ЦОП» (Миколаїв). На стартових хвилинах, поки гості були сповнені сил, тривала доволі конкурентна боротьба, а ось потім ініціативою заволоділи господарки. Підопічні Бориса Петровського перед перервою створили собі перевагу в дев’ять м’ячів (24:15), а в другому таймі збільшили відрив до 17-ти результативних кидків (44:27).

У другому ігровому дні нам протистояв столичний «Спартак-ШВСМ», який також веде боротьбу за п’єдестал пошани. Легким цей матч для «Карпат» не назвеш, оскільки киянки чинили гідний опір і не давали нашим дівчатам можливості розслабитися. Все ж кращими виявилися закарпатки, котрі менше помилялися і ефективніше діяли у вирішальних епізодах зустрічі. Підсумковий результат матчу – 31:28 (перший тайм – 15:12).

У суботу, 13 квітня, «Карпати» зустрілися зі своїми найближчими переслідувачками – гравчинями «КЗ КОР КОСФК» (Бровари). Ужгородки в цій грі виглядали потужно й без проблем зуміли досягти потрібного результату. Після першої 30-хвилинки «карпатівки» були попереду на дев’ять точних кидків (18:9), а на момент фінальної сирени випереджали суперниць на 15 результативних атак (37:22).

А заключний поєдинок туру наша команда провела з «ДонДУВС-ДЮСШ 4» (Кривий Ріг). Інший результат, крім перемоги, в стані «Карпат» не розглядали. Наші гандболістки вийшли на гру з бажанням якомога швидше створити собі комфортну перевагу й впевнено крокувати до цілі. Закарпатки зі стартових хвилин вийшли вперед і з плином часу збільшували відрив. У підсумку гра завершилася впевненою звитягою «карпатівок» з рахунком 38:22 (перший тайм – 20:12).

Найрезультативнішими у складі «Карпат» у цих чотирьох матчах були Валерія Нестеренко (30 м’ячів), Владислава Слободян (29), Надія Пойманова (23) і Анна Гававка (22).

Отож чотири кращі команди І етапу чемпіонату («Галичанка», Карпати», «КЗ КОР КОСФК», «Спартак-ШВСМ») у другому раунді розіграють комплект нагород. Очки, які ГК заробили раніше, зберігаються. На команди очікують ще три з’їзні тури, де вони тричі гратимуть між собою. За підсумками всіх набраних залікових балів і стануть відомі імена чемпіона та призерів української Суперліги серед жіночих команд сезону 2023/24.

Зазначимо, що «Реал-МОШВСМ-ЦОП», «ДонДУВС-ДЮСШ 4» і «ДЮСШ №1-ХНУ» за подібним форматом розіграють підсумкові 5–7 місця.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах