42008
13:28 16.042024

БК «Ужгород»: дві звитяги та одна поразка

Спорт 1120

12–14 квітня у Хмельницькому тривав другий з’їзний тур ІІ етапу Першої ліги України з баскетболу серед команд групи №4.

«Хмельницький-2» – «Ужгород». Фото ФБУ

До звітного туру закарпатський колектив підходив з п’ятьма очками в активі (дві перемоги та одна поразка). Зробивши висновки з попередніх ігор і підготувавшись до наступних, гравці «Ужгорода» прагнули досягти максимального результату. Передумови цьому були, однак в одному з матчів ми не використали свої важливі моменти й зазнали фіаско.

Стартували закарпатці грою проти господарів майданчика – БК «Хмельницький-2». Хмельничани вдало розпочали, створивши собі 10-очкову перевагу в першій чверті (33:23). У другій 10-хвилинці був паритет (20:20), тож відрив господарів зберігся. У третій частині поєдинку ужгородці додали і зуміли наблизитися до суперників (76:71). Наприкінці матчу підопічні Олександра Зубковського мали шанси врятувати цей матч, але ними не скористалися. «Хмельницький-2» зберіг переможний результат (98:85) і взяв реванш за поразку двотижневої давності.

Наступним суперником нашої команди був БК «БІПА-Одеса-СДЮСШОР-2». Наші баскетболісти потужно провели першу половину зустрічі, здобувши перемоги в двох чвертях (26:19, 23:13). А ось після великої перерви ініціативу перехопили одесити. У третій 10-хвилинці номінальні гості скоротили відставання до мінімуму (60:59), а в четвертій чверті навіть вийшли вперед. За дві хвилини до фінальної сирени «БІПА-Одеса-СДЮСШОР-2» була попереду 69:73. Такий перебіг подій нашу команду не влаштовував. Хлопці зібралися на кінцівку гри й вирвали перемогу (79:74).

У третій грі «Ужгород» зустрівся з БК «Чернігів-ШВСМ». Наша команда зі стартових хвилин заволоділа ініціативою і впевнено лідирувала в рахунку. Три з чотирьох чвертей завершилися на користь закарпатців (27:14, 24:15, 15:19, 22:16). Як підсумок – перемога підопічних Олександра Зубковського з рахунком 88:64.

У групі №4 склалася цікава турнірна ситуація. Три з чотирьох команд набрали однакову кількість очок – 10. За додатковими показниками першим став «Хмельницький-2», другою – «БІПА-Одеса-СДЮСШОР-2», а третім – «Ужгород». «Чернігів-ШВСМ», не здобувши жодної перемоги, став четвертим.

Попереду в команд вирішальний етап чемпіонату – Фінал восьми, який запланований на 26–28 квітня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах