42929
11:30 25.062024

Закарпатські гандболістки здобули медаль на ХІХ літній Універсіаді

Спорт 2105

20–23 червня в Києві відбувся фінальний етап гандбольного турніру ХІХ літньої Універсіади.

Фото ФГУ

Закарпаття було представлене командою Ужгородського національного університету. На груповому етапі нашими суперницями стали спортсменки Сумського державного університету, Хмельницького національного університету та Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

У стартовій грі УжНУ (Ужгород) протистояв СумДУ (Суми). Закарпатські гандболістки переважали сумчанок і здобули перемогу з рахунком 39:33 (перший тайм – 17:16). Найрезультативнішими у складі нашої команди були Каріна Соскида (12 м’ячів), Валерія Нестеренко (8) та Ольга Макаренко (7).

Потім відбувся поєдинок із ХНУ (Хмельницький). Представниці УжНУ продемонстрували якісний гандбол і досягли позитивного результату. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 33:23 (перший тайм – 15:11). Як і в першому матчі, найбільше результативних кидків завдали Каріна Соскида (17), Валерія Нестеренко (5) та Ольга Макаренко (4).

У завершальному матчі групового етапу закарпатки зустрілися із НУК (Миколаїв). Гра вийшла конкурентною і тримала в напрузі протягом усього ігрового часу. У підсумку команда УжНУ вирвала звитягу з результатом 42:38 (перший тайм – 16:16). Валерія Нестеренко в цій грі закинула 12 м’ячів, Каріна Соскида – 11, Ольга Макаренко – 9.

Ставши першими в групі А (9 очок із 9-ти можливих), гравчині УжНУ пробилися до фіналу Універсіади. Їхніми суперницями були представниці Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в групі Б також показали 100-відсотковий результат. Фінальна зустріч проходила за переваги суперниць. У яскравому результативному протистоянні львів’янки вибороли перемогу з рахунком 51:40 (перший тайм – 24:22). Учергове на провідних ролях у нашій команді були Каріна Соскида (13 м’ячів), Валерія Нестеренко (11), Ольга Макаренко (9).

Отож переможцем гандбольного турніру ХІХ літньої Універсіади став Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського. В активі Ужгородського національного університету «срібло». А «бронзу» виборов Національний університет фізичного виховання і спорту України (Київ), котрий у боротьбі за третє місце здолав Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова (35:29).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах