44574
11:53 20.102024

З Хмельницького «Минай» повернувся з перемогою 

Спорт 565

Закарпатська команда здобула другу звитягу поспіль і вселила надію в серця своїх вболівальників.

19 жовтня в рамках 13-го туру Першої ліги України з футболу минайці на виїзді протистояли хмельницькому «Поділлю». Обидві команди перебувають за межами топ-четвірки, котра навесні матиме змогу позмагатися за медалі та підвищення в класі. Тож в заключних іграх І етапу чемпіонату їм потрібно брати якомога більше очок, аби покращити свої позиції в турнірній таблиці.

У цьому поєдинку було більше боротьби, ніж креативу. А єдине взяття воріт відбулося після високого пресингу закарпатців та помилки хмельничан: на 18-й хв. Дмитро Пріхна відібрав м’яч поблизу чужого штрафного майданчика, віддав на Матюшенка, Іван вивів Артура Ременяка на хорошу ударну позицію, з якої півзахисник і завдав точного удару (0:1). Загалом у першій половині зустрічі минайці завдали вдвічі більше ударів у площину воріт, ніж суперник, та більше забитих м’ячів вболівальники не побачили. Дмитро Непогодов і Максим Росул діяли у воротах безпомилково.

На початку другої 45-хвилинки «Поділля» було досить активним, але створити по-справжньому гольовий момент не змогло. А згодом завдяки виходу медичної бригади та замінам гості змогли збити темп суперника й гра заспокоїлася. «Минай» діяв по рахунку, сподіваючись зберегти переможний результат. Тільки наприкінці двобою команди обмінялися небезпечними моментами, але витиснути з них максимум не змогли.

Закарпатці здобули важку робочу перемогу (0:1), яка стала для підопічних Желько Любеновіча другою поспіль. Такі результати дають надію, що колектив з Ужгородщини матиме реальний шанс покращити своє турнірне становище і весняну частину сезону проведе в «Чемпіонській групі».

Далі в нашої команди виїзд до Тернополя, де відбудеться гра з аутсайдером групи А – ФК «Нива».

«Поділля» (Хмельницький) – «Минай» – 0:1 (0:1)

Гол: Артур Ременяк 18.

«Поділля»: Дмитро Непогодов, Владислав Чушенко (Віталій Гемега 79), Владислав Шкіндер, Олег Веремієнко, Сергій Сімінін, Андрій Столярчук, Кирило Пасічник (Назар Гамолов 85), Олександр Сніжко (Олександр Цибульник 85), Даниїл Боженар, Ян Каранга (Андрій Вільховий 74), Іван Оробець (Назар Лиз 74).

Головний тренер – Віталій Костишин.

«Минай»: Максим Росул, Тарас Дмитрук, Владислав Дворовенко, Богдан Чуєв, Кирило Прокопчук, Віталій Рожко (Даниїл Хондак 90), Дмитро Пріхна, Іван Матюшенко (Павло Тищук 77), Олег Вишневський (Єгор Гунічев 62), Артур Ременяк (Єгор Шалфєєв 90), Євгеній Рязанцев (Назарій Воробчак 62).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Інші поєдинки 13-го туру групи А:

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Металіст» (Харків) – 1:1,

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:1,

20 жовтня (неділя)

14:30. «Нива» (Тернопіль) – «Буковина» (Чернівці),

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах