12665
13:24 2.042018

Перші чвертьфінальні поєдинки Кубка Закарпаття

Спорт 2806

У неділю, 1 квітня, на футбольних полях краю провели перші матчі 1/4 фіналу другого за важливістю обласного турніру з футболу серед аматорських команд – Кубка Закарпаття.

buzhora-vilkhivci-1

Гра між іршавською «Бужорою» та «Вільхівцями» у важких умовах

Якщо на попередньому етапі змагань та стадії 1/8 фіналу переможець визначався в одному поєдинку, то в 1/4 та 1/2 фіналу дуелі складаються із двох ігор.

«Карпати» (Дубове) – «Карпати» (Рахів) – 1:1

Матч між командами, які в минулому сезоні виступали в різних дивізіонах (рахів’яни у Вищій лізі, а дубівчани в Першій), вийшов рівним і тримав у напрузі протягом усіх 90 хв. гри. Господарі наприкінці першої половини зустрічі завдяки зусиллям Миколи Приймака зуміли відкрити рахунок – 1:0. Усе йшло до мінімальної перемоги команди з Дубового, але втримати переможний результат їм не вдалося. На 89-й хв. Юрій Пташник установив паритет на табло, який зберігся до фінального свистка.

«Бужора» (Іршава) – «Вільхівці» – 0:1

На жаль, стан поля через несприятливі погодні умови виявився не найкращим, тому видовищний футбол продемонструвати було непросто. Раз по раз біля воріт то однієї, то іншої команди виникали небезпечні моменти, однак завдати вирішального точного удару футболістам ніяк не вдавалося. У першій 45-хвилинці вболівальники так і не побачили голів. Вирішальний епізод у матчі відбувся на 71-й хв., коли Іван Куцин опинився на вигідній позиції й завдав удару, з яким Володимир Дядюк упоратися не зміг (0:1). Іршавці були близькими до того, аби зрівняти рахунок, однак їм забракло точності. Таким чином, «Вільхівці» здобувають важливу виїзну перемогу і стають фаворитами цього протистояння.

«Минай» – «Бобовище» – 4:0

Колектив Ігоря Харьковщенка переважав свого суперника за багатьма показниками і здобув переконливу перемогу. Почав розгром Василь Пиняшко, який на 12-й хв. завдав результативного потужного дальнього удару. У середині першого тайму Ігор Вагін подвоїв перевагу «минайців» (2:0). А після перепочинку в епіцентрі подій виявилися Роберт Гегедош та Едуард Дзьоба, які відповідно на 75-й і 82-й хвилинах забили третій та четвертий голи своєї команди. У підсумку переконлива перемога «Минаю» і вагома заявка на прохід у наступний раунд змагань. З огляду на статус команд важко повірити в те, що «Бобовище» зможе повернути інтригу в це протистояння.

«Ужгород» – «Севлюш» (Виноградів) – 1:2

Як і прогнозувалося, центральна гра 1/4 фіналу пройшла в запеклій боротьбі, і долю поєдинку вирішили епізоди. Першими в рахунку повели футболісти з обласного центру: після чудової передачі Руслана Соскиди відзначився Володимир Дуран. Однак уже за кілька хвилин Василь Вашкеба зрівняв рахунок (1:1). Після перепочинку виноградівці додали і змогли переломити хід зустрічі на свою користь. На 55-й хв. Юрій Чонка вийшов віч-на-віч з кіпером ужгородців і переграв його (1:2). Ужгородці мали нагоди наздогнати суперника, однак виконавців Тараса Тулайдана підвела точність. «Севлюш» утримав переможний результат і в хорошому настрої підходить до матчу-відповіді.

Як ми бачимо, у трьох із чотирьох поєдинків збереглась інтрига. Матчі-відповіді повинні вийти видовищними та напруженими, адже на кону путівка до півфіналу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах