522
09:45 26.042016

Ужгородські «Карпати» вдовольняються «сріблом»

Спорт 1655

21-23 квітня у Львові пройшов третій тур другого етапу чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги.

1 (3)_новый размер

Першу свою гру ужгородські гандболістки провели зі столичним «Спартаком». Розпочався матч із втрат м’яча в атаках ужгородок, чим і скористалися киянки, які відзначились у воротах юної Єлизавети Воронько трьома сухими голами. Після такого старту підопічні Бориса Петровського почали швидко відігруватись і вже на десятій хвилині матчі повели в рахунку. Згодом закарпатки дещо активізувалися,а у воротах Воронько діяла впевненіше. Перша половина гри завершилась з рахунком 13:8. У другому таймі ужгородки активніше діяли в захисті. Найбільше наблизитись в рахунку вдалось аж наприкінці поєдинку, на відстані двох голів стало спекотніше, але не на довго. І хоч друга половина гри пройшла на рівних – 13:13, та важлива перемога залишилася за закарпатками – 26:21. А «Галичанка» більш ніж впевнено здолала «Дніпрянку» – 40:22.

Наступного дня львів’янки протистояли киянкам. «Спартак» на початку матчу нав’язував чинним чемпіонкам боротьбу. До 12-ої хв. гри рівновага у рахунку зберігалася, та після тайм-маута «Галичанка додала і зуміла відірватися у рахунку. Львів’янки усвідомлювали необхідність відчутніше відірватися від суперниць, бо чотири м’ячі у гандболі відіграти цілком реально, а киянки не давали «Галичанці» суттєвіше збільшити перевагу. Та в другому таймі господарки тільки збільшували свою перевагу і здобули звитягу – 37:15. «Карпати» тим часом зіграли із херсонками, яких вдалося перемогти 27:22, і з більш-менш хорошим настроєм підходили до головного матчу чемпіонату.

Гандбольне класико «Галичанка» – «Карпати» проходило під диктовку львів’янок. Ужгородки грали без двох своїх лідерів – травмованих Дарини Кот та Іванни Мигович, і, звичайно, дива від них ніхто не очікував, але ж не так явно здавати позиції. Емоції зашкалювали у наставника ужгородок, за що той і був покараний спершу жовтою карткою, а потім двохвилинним вилученням. Уже після першого тайму було +10 для «Галичанки». Рахунок не здатен передати того, що відбувалося на майданчику. Незважаючи на значне відставання, «Карпати» чинили гідний опір, тримали у напруженні і суперниць, і вболівальників львів’янок. Обидві команди створювали небезпечні моменти, але «галичанкам» вдавалося завершувати їх голами, а ось «Карпатам» – не надто. Не впоралися ужгородки і з львівською воротаркою Єлизаветою Гілязетдіновою – саме вона анулювала багато потенційних голів. Того ж дня перемогу здобув «Спартак», котрий здолав «Дніпрянку» 28:26.

До закінчення чемпіонату України залишився лише один тур, який прийматимуть ужгородські «Карпати». Оскільки «Галичанка» випереджає суперниць на шість очок, то на 99% львів’янки й стануть чемпіонками України. А ще нещодавно чемпіонство «Карпат» здавалося справою часу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські гандболісти успішно виступили на домашньому турнірі
19:17
У Мукачеві за тиждень народилося 38 дітей
16:29
На кордоні з Угорщиною зупинили чоловіка, який виїжджав за документом з ознаками підробки
16:12
Мирослав Білецький під час відрядження у місті Будапешт відвідав офіс Угорської екуменічної служби допомоги
15:58
Які функції виконують освітні експерти під час інституційного аудиту у школах Закарпаття?
15:42
Двоє чоловіків намагалися потрапити в Угорщину, вдаючи з себе військових
15:30
Закарпатські поліцейські проходять військову підготовку перед виїздом на фронт
15:16
Митці з України та ЄС представили виставку творчих робіт, у яких переосмислили культурний зв'язок між Україною та Євросоюзом
15:04
Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті
14:38
На Закарпатті в ДТП загинув чоловік, водій та троє інших пасажирів – у лікарні
14:12
Всі новини