5486
10:03 12.042017

Збірна України з футзалу вийшла до фінальної частини Євро-2018

Спорт 1559

Українські футзалісти змогли поквитатися з хорватами за програш команди Андрія Шевченка в Загребі.

image29395411_5da9199540d4837232c17057ca283811

Збірна України з футзалу обіграла в київському Палаці спорту збірну Хорватії – 2: 1 – і вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи 2018 року.

Останній поєдинок відбіркового етапу за участю квартету збірних (крім українців і хорватів брали участь Бельгія і Чорногорія) перетворився в ключовий. Після двох турів Україна і Хорватія йшли без втрат – у кожної в активі було по шість очок. Пряма путівка до фінальної частини Євро-2018 була, втім, тільки одна. Хорвати мали кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, тому їх влаштовувала і нічия.

На матчі були присутні спортивні VIP-персони. Гостей підтримували на трибунах відомі хорватські футболісти Даріо Срна і Домагой Віда. Крім того, були помічені ветерани київського «Динамо» 80-х років – Олексій Михайличенко, Олег Протасов та Василь Рац.

Збірна Хорватії відзначилася першою – на 12-й хвилині Еловчіч з правого флангу пробив точно в ближню дев’ятку. 0: 1. Відповідь збірної України не змусив себе чекати: вже через дві хвилини Білоцерківець розіграв хитру комбінацію з Журбою і відправив м’яч у порожні ворота.

У другій половині гри хорвати, здавалося, зуміли засушити гру. Моменти біля нашої збірної з’являлися зрідка, зате суперники гостро виходили в контратаки: на 31-й хвилині гри Новак влучив у стійку.

Все з ніг на голову перевернув гол Разуванова на 37-й хвилині, коли Володимир потужно пробив здалеку під поперечину і домігся успіху.

До кінця зустрічі залишалося 3 хвилини 20 секунд. Хорвати тут же зняли з гри воротаря, випустивши п’ятого польового гравця. Напруга було на межі, але збірна України грамотно розпорядилася часом і не дала суперникам завдати вирішального удару. Фінальна сирена пролунала, зафіксувавши чудову перемогу українців з рахунком 2: 1.

Головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Косенко був емоційний після гри:

«Дуже задоволений грою і самовіддачею нашої команди. Спасибі трибунам Палацу спорту, які гнали наших хлопців вперед. Сил зараз не залишилося, але заради таких моментів варто жити ».

Україна – Хорватія 2: 1.

Голи: Еловчіч (12), Білоцерківець (14), Разуванов (37).

Бельгія – Чорногорія – 2: 1.

Збірна України набрала максимальну кількість очок в групі – дев’ять – і посіла перше місце, безпосередньо пробившись до фінальної частини чемпіонату Європи, яка відбудеться в лютому 2018 року в Словенії.

Нагадаємо, футбольні збірні Хорватії та України також є суперниками в кваліфікації на чемпіонат світу з футболу. 24 березня в Загребі підопічні Андрія Шевченка поступилися «картатим» – 0: 1.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
Всі новини