27251
13:00 30.062020

«Минай» знову втрачає очки: цього разу в протистоянні з «Інгульцем»

Спорт 4987

Вчора, 29 червня, в гості до «Минаю» завітав лідер Першої ліги України з футболу – «Інгулець» із селища Петрове, що на Кіровоградщині. Цей поєдинок був центральним у 21-му турі, адже в очному протистоянні зійшлися претенденти на медалі та підвищення у класі.

Після вильоту з Кубка України та невдалого виїзного матчу чемпіонату (мінімальна поразка від кременчуцького «Кременя» з рахунком 0:1), колектив Василя Кобіна прагнув реабілітуватися у принциповому двобої з «Інгульцем».

На Срібну землю команда Сергія Лавриненка завітала в статусі лідера чемпіонату. «Інгулець» у минулому турі переміг «Гірник-Спорт» (2:1) і одноосібно очолив турнірну таблицю. У 20-ти поєдинках колектив з Кіровоградщини здобув 12 перемог та 4 нічиї (як підсумок – 40 очок). Минайці ж ішли на шостій сходинці, однак відставання від майбутнього суперника складало всього три залікові бали.

Це була третя зустріч «Минаю» та «Інгульця» у сезоні 2019/20. У матчі першого кола чемпіонату, який відбувся у Петровому, переможця виявлено не було (гра завершилася внічию 1:1), а в кубковій грі закарпатці на своєму полі тріумфували у серії післяматчевих пенальті (основний час – 1:1, с.п. 6:5).

Вчорашня гра між двома амбітними командами повинна була стартувати о 18.00, однак через зливу початок гри довелося відкласти. На поле футболісти вийшли на 15 хв. пізніше, ніж було заплановано. Дощ згодом трохи зменшився, проте поле було важким, і командам було складно грати в технічний та комбінаційний футбол. Що важливо, обидві команди були в рівних умовах, тож їм довелося протистояти не тільки одна одній, а ще й з погодою.

У перші пів години зустрічі видовищного футболу не вийшло. Єдиний гострий епізод виник на 13-й хв., коли Анатолій Нурієв завдав потужного дальнього удару, та Богдан Шуст його парирував. На 34-й хв. пробити з дальньої дистанції спробував також Богдан Оринчак, проте, як і в попередньому епізоді, вдало у воротах зіграв голкіпер. Гості відповіли на 37-й хв.: Ігор Загальський навісив у штрафний майданчик суперника, де Ніка Сітчінава виграв верхову боротьбу в захисника «Минаю» і головою переправив м’яч у сітку воріт. Проте взяття воріт не зарахували – лайнсем угледів положення поза грою.

Минуло дві хвилини і м’яч опинився у воротах «Інгульця». Цього разу все було за правилами: Данило Книш віддав на Нурієва, який опинився перед голкіпером і вміло пробив повз нього – 1:0. Наприкінці першого тайму минайці могли збільшити свою перевагу, проте удари головою у виконанні Оринчака та Ткачука цілі не знайшли. Тож на перерву команди відправилися за мінімальної переваги команди Василя Кобіна.

У другому таймі команди демонстрували куди видовищніший футбол, ніж у першій половині зустрічі. На 55-й хв. гості залишилися в меншості (другу жовту картку, яка відразу перетворилася на червону, побачив перед собою Андрій Семенко), й «Минай» почав тиснути на ворота «Інгульця» ще більше. Господарі прагнули забити вдруге й створити собі комфортну перевагу, однак кінцівка гра пройшла не за їхнім сценарієм. Хорошу нагоду відзначитися на 61-й хв. мав Петро Стасюк, проте м’яч після його удару прийняла на себе поперечина. За дві хвилини подвоїти перевагу господарів міг Богдан Оринчак, проте переграти голкіпера у ближньому бою йому не вдалося. Далі минайці пробували забити з дальньої дистанції, проте м’яч після удару Олексія Шпака пройшов вище воріт, а постріл Василя Пиняшка відбив Богдан Шуст.

Не використавши масу гольових моментів, на 73-й хв. «Минай» пропустив: Микола Квасний у штрафному майданчику минайців відібрав м’яч у Максима Жичикова і віддав чудову прострільну передачу на Олксандра Мішуренка, який переправив м’яч у порожній кут воріт – 1:1.

У минайців залишалося 20 хвилин, аби скористатися чисельною більшістю, та «Інгулець» встояв. Крайній небезпечний момент виник на третій компенсованій хвилині, коли з-за меж штрафного майданчика пробивав Михайло Кополовець, проте м’яч пройшов над воротами.

Здобувши 1 очко у двох поєдинках, «Минай» опустився на сьому сходинку турнірної таблиці (загалом 38 залікових балів), однак відставання від лідера, який змінюється кожного туру, через високу щільність у верхній частині турірної таблиці, складає всього три очки.

Наступний матч закарпатська команда 4 липня на виїзді проти «Балканів» (Зоря). Колектив з Одеської області наразі перебуває на 14-й сходинці турнірної таблиці.

«Минай» – «Інгулець» (Петрове) 1:1 (1:0)

Голи: АнатолійНурієв 39 – Олександр Мішуренко 73.

«Минай»: АндрійПопович, Максим Жичиков, Олександр Маткобожик, Роман Никитюк, Петро Стасюк, Андрій Ткачук, Олександр Глагола (Олег Голодюк 17, Олексій Шпак 46), Василь Пиняшко, Данило Книш (Михайло Кополовець 76), Богдан Оринчак (Ігор Вагін 65, Владислав Микуляк 76), Анатолій Нурієв.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Інгулець»: Богдан Шуст, Євген Запорожець, Ігор Загальський (Олександр Мішуренко 46), Ілля Коваленко (Олександр Козак 67), Олександр Кучеренко, Денис Балан, Артем Щедрий (Младен Бартуловіч 46), Ніка Сітчінава (Оскар Мкомола 70), Владислав Лупашко, Олег Синьогуб (Микола Квасний 46), Андрій Семенко.

Головний тренер – Сергій Лавриненко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах