12446
15:11 22.032018

Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування зібрав близько 200 спортсменів. ВІДЕО

Спорт 1771

На доріжки Закарпатського етапу Всеукраїнської дитячої ліги «10-13» вийшли спортсмени від Сходу до Заходу країни.

img_1694_fit_content_width

Так, протягом двох днів змагалися шпажистки і шпажисти із Ужгорода, Мукачева, Києва, Львова, Хмельницького, Тернополя, Ізмаїла, Запоріжжя, Дніпра, а також із дружнього міста Сніна (Словаччина). Боролися хлопці і дівчата у трьох вікових групах.

Сергій ГОРЕЦЬКИЙ, головний суддя змагань:

«За два дні у нас брали участь близько 200 учасників. Представлена уся географія, тільки немає чомусь представників м. Харків. У цьому році ми боремося тільки на шпагах. Через фінансові негаразди рапіру не могли взяти на себе, тим більше не маємо хороших рапірних суддів, а ці змагання вимагають рефері досить високого рівня».

Постійними учасниками змагань в Ужгороді є спортивний клуб фехтувальників із м. Сніна. Зі словацькими спортсменами налагоджена багаторічна співпраця: закарпатські тренери під час спільних зборів дають уроки словакам. І навпаки. Також наші фехтувальники – бажані учасники турнірів у Словаччині.

Далібор КАЗІК, тренер з фехтування, м. Сніна (Словаччина) :

«У вас в Ужгороді дуже сильні діти, тому ми приїжджаємо, вчимося, щоб наші словацькі спортсмени теж підростали у майстерності фехтування. Традиційно щороку беремо участь у змаганнях на Закарпатті. Фехтувальний клуб «Сніна» має постійну співпрацю зі спортивним клубом «Динамо» (Ужгород). Крім змагань, ще маємо спільні словацько-українські збори, де працюємо із дітьми гуртом. Робота з вашими тренерами допомагає розвивати здібності наших учнів. Коли українські діти приїжджають до нас у Словаччину, є уже інший рівень фехтування, це хороший досвід».

Фехтувальники зі Львова – одні із найсильніших в Україні. На змагання до Закарпаття приїжджають регулярно та відзначають високий рівень як проведення турнірів, так і підготовки спортсменів.

Діна ПАНТЕЛЄЄВА, тренер Львівської академії фехтування:

«Розцінюють, що дуже гарно проводяться змагання в Ужгороді, завжди з величезним задоволенням приїжджаємо, ці змагання ми завжди очікуємо із задоволенням, і приїжджаємо сюди. Коли ми перші – емоції гарні, але коли програємо, то розуміємо: ще треба працювати, аби тягнутися до лідерів. У нас у Львові дуже сильна традиція, школа сильна фехтувальна. Але і Ужгород задніх не пасе. Ужгород має сильну школу, нам подобається конкурувати з вами».

Серед переможців цьогорічного закарпатського етапу дитячої ліги – в основному представники Києва, серед призерів – львів’яни та хмельничани. Наші ж спортсмени увійшли до вісімки найсильніших майже в усіх вікових групах. За підсумками шести етапів «Дитячої ліги» визначать 16-ку найсильніших у кожній віковій групі. Попереду у наших фехтувальників – підготовка до міжнародних змагань у Європі та Чемпіонату України, повідомляє Uzh Inform.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах