19342
11:49 5.022019

Вояж ужгородських баскетболістів на Івано-Франківщину

Спорт 4564

Головна баскетбольна команда краю – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – провела чергові матчі в Першій лізі України. Цього разу в Калуші проти місцевого БК «Калуш-ПНУ». Ігри відбулися 2–3 лютого.

Ужгородська та калуська команди приблизно рівні за класом. Як минулого сезону, так і нинішнього, вони перебувають поруч у турнірній таблиці. У чемпіонаті 2017/18 років ці два колективи боролися за останню путівку в плей-оф (необхідно було зайняти 4-те місце в групі). На жаль, закарпатці не витримали конкуренції й покинули змагання на ранній стадії, а от команда з Івано-Франківщини пройшла далі.

У сезоні 2018/19 років ужгородці відчутно додали і цілком заслужено опинилися на верхніх позиціях турнірної таблиці. У групі № 3, де виступає наша команда, явним лідером є кам’янець-подільський «ДіДіБао», який тріумфував у всіх поєдинках. А от головними претендентами на другу позицію були ужгородці та калушани. Та цього разу успішнішою є наша команда. Закарпатський БК демонструє якісний баскетбол і відзначається стабільністю, завдяки чому зміг достроково забронювати за собою друге місце.

Попри те, що турнірне завдання виконано, закарпатці прагнуть досягати успіху в кожній грі. На Івано-Франківщину «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» вирушив за перемогами, але розумів, що «Калуш-ПНУ» буде налаштований рішуче.

Перша гра. «Калуш-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 86:73

Господарі вдало розпочали поєдинок і вже в стартовій 10-хвилинці створили комфортний гандикап у 13 очок (28:15). У другій чверті ужгородці змогли вирівняти гру й закинути майже вдвічі більше м’ячів, ніж у попередній, однак наблизитися до суперника впритул не вдалося. На перерву команди пішли за рахунку 51:40.

Після перепочинку закарпатський колектив додав і на екваторі третьої чверті поступався всього 6 очками (59:53), але калушани швидко надолужили втрачене й повернули собі впевнене лідерство (69:57). Ужгородцям не вдалося в завершальній частині гри нав’язати опоненту серйозну боротьбу, тож фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу господарів з рахунком 86:73.

Найбільше очок у складі нашої команди набрали Сергій Заєць (24) та Михайло Стоноженко (18).

Друга гра. «Калуш-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 88:90

Як і в попередній грі, калушани потужно стартували й відірвалися від опонента на 11 очок (19:8). Але втримати комфортний гандикап їм не вдалося. Ужгородці в другій частині першої чверті наблизилися до суперника на відстань трьох очок (24:21). А вже в наступній 10-хвилинці наші баскетболісти змогли не тільки вирівняти становище, а й вийти вперед (30:31). Та все ж на велику перерву команди пішли за рахунку 43:40 на користь господарів.

Третя чверть проходила за домінування калушан. Вони надійно відіграли в захисті та результативно в нападі. 10-очковий гандикап (72:62) перед завершальною 10-хвилинкою робив представників Івано-Франківщини головними претендентами на перемогу. Однак у четвертій чверті ужгородці показали чудову гру й переломили хід протистояння на свою користь. Інтрига тривала до завершальних секунд зустрічі. Більше сил на фінальний ривок залишилося в закарпатців, які в підсумку вирвали перемогу, – 88:90.

Кращими бомбардирами нашої команди були Олег Овсієнко (34) та Сергій Заєць (24).

У паралельних поєдинках групи № 3 «Рівне-ОСДЮСШОР» та «Старлайф» (Чернівці) обмінялися перемогами (78:69, 75:79), а «ДіДіБао» (Кам’янець-Подільський) двічі обіграв «Львів-УАД» (87:62, 95:79).

Завершальні матчі групового етапу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» проведе 23–24 лютого вдома проти «ДіДіБао». Команда Олександра Зубковського спробує зупинити переможну ходу лідера та з хорошим настроєм увійти в раунд плей-оф.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах