21763
15:10 6.062019

В Ужгороді відбувся Чемпіонат серед пожежно-рятувальних підрозділів області

Спорт 1646

У змаганнях рятувальників Firefighter Combat Challenge взяли участь 16 команд: 13 районів Закарпаття, а також міські підрозділи обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Кожен рятувальник проходить індивідуальний забіг.

Умови максимально наближені до реальних надзвичайних ситуацій. А для учасників забігу – це справжнє випробування на витривалість та фізичну силу. Забіг складається з чотирьох етапів: підйом по сходових маршах у вікно 3-го поверху; “силовий тренажер”: удари кувалдою, щоб перемістити балку (імітування вибивання дверей); прокладання пожежної рукавної лінії та постріл водою у мішень. Заключний етап: евакуація потерпілого із небезпечної для життя зони. Вага манекену – 80 кг, саме ж спорядження рятувальника 20 кг. Все потрібно зробити максимально швидко з урахуванням правил. За словами учасників, найскладніше – тримати під контролем дихання та рівномірно розподілити зусилля.

Команда переможця представлятиме Закарпаття на всеукраїнському Чемпіонаті України 22 червня у м. Львів. Сам вид спорту започаткований пожежниками у США. Спочатку подібні забіги були розроблені для складання іспиту щодо готовності людини працювати у рятувальних підрозділах, повідомляє  pershij.com.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах