26680
12:44 15.042020

Головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін: «Аби відновити хоча б 70% форми, треба буде мінімум 3 тижні тренувань»

Спорт 4338

Головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін розповів клубній пресслужбі про стан команди, як набрати форму після такого перериву та можливі варіанти відновлення чемпіонату.

«На час карантину наш тренерський штаб порадив хлопцям самостійно тримати форму та слідкувати за своєю вагою, – розповів головний наставник. – Краще цей період просто перечекати, а вже коли буде можливість, то будемо відновлювати форму. Ми чудово розуміємо, що зараз малими групами нема смислу тренуватися, а інших умов просто нема зараз. До того ж, ми одні з перших серед команд Першої ліги, хто вийшов з відпустки зимою та почали тренування і за три збори (два в Ужгороді, один в Туреччині) набрали хорошу форму.

Скільки часу треба буде аби її відновити? Я думаю, мінімум 3 тижні посилених тренувань. Тоді команда набере десь 60-70% оптимальних кондицій. Якщо перед відновленням чемпіонату нам дадуть лише 2 тижні, то цього не буде достатньо – перші два матчі будемо грати під великими навантаженнями, втомленими. Якщо ж не давати тих навантажень, тоді є ризик, що сезон закінчимо з великою кількістю травмованих.

Але наразі нема точних дат, планів, коли знову почнеться футбол. Ні ПФЛ, ні УАФ теж поки нічого не кажуть. Думаю, якщо карантин закінчиться 24 квітня або, скоріш за все, десь у травні, тоді сезон закінчимо в червні і це оптимальний варіант. А якщо карантин продовжиться до літа, десь до середини червня, то не бачу сенсу продовжувати чемпіонат. Як його продовжити? Грати кожні 2-3 дні? В Першій лізі великі відстані і незрозуміло як будуть їхати потяги, автобуси, то як ми будемо всюди встигати? Локація у Першій лізі дуже велика і це створить купу проблем за таких умов.

Якщо до 20 травня дозволять відновити чемпіонат або хоча б на початку червня, то все буде гаразд, дограємо. Якщо пізніше, то незрозуміло як буде. Плюс у багатьох футболістів завершуються влітку контракти і незрозуміло чи будуть їх клуби продовжувати. Всі розуміють які бюджети у команд Першої ліги. Зрештою, після карантину у багатьох клубів він зміниться, а у когось його взагалі не буде. Попереду можлива фінансова криза і футболу як і клубів стане менше. А в липні ж запланований вже новий сезон, то не виключаю, що всі зусилля будуть спрямовані на нього».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах