2757
16:13 15.092016

В Ужгороді відкрили оновлений фехтувальний зал. ВІДЕО

Спорт 1754

1Ось так протягом десятиліть виглядав спеціалізований фехтувальний зал у ФСТ «Динамо» в Ужгороді на вул. Швабській, 7. Тут виховали найкращих фехтувальників області, чемпіонів України, призерів європейських та світових змагань.

Цього літа силами батьківського комітету за допомоги небайдужих людей не просто оновили тренувальну базу своїх дітей, а змінили її майже до невпізнаваності.

Михайло Пантьо, голова Федерації фехтування Закарпаття

Сама будова тут існує із 40-х років, ремонтів внутрішніх тут і не робилося. Міняли покрівлю, а внутрішні ремонти не проводилися, у зв’язку із відсутністю окремих коштів. Сам по собі сам він 135 квадратів. Ми вирішили розширити зал на 30 квадратів. Ремонтні роботи ідуть завдячуючи батьківського комітету, є у нас Інга Єгорова – голова батьківського комітету. А ми, як-то кажуть, з боку «Динамо» не мішаємо цим ремонтним роботам.

Ініціатором ремонтних робіт та головним мотором реставрації фехтувального залу є голова батьківського комітету Інга Єгорова. Вона протягом усього літа разом з тренерами та спортсменами працювала над покращенням тренувальних умов для своїх дітей.

Інга Єгорова, голова батьківського комітету Федерації фехтування Закарпаття

Це була ідея батьків, ми вирішили разом, що зал знаходиться не в такому стані, як ми би хотіли, ми згрупувалися, у нас була крута команда. В першу чергу хотілося би подякувати батькам, голові Федерації фехтування України Валу Гайдаю, Сергію Сергійовичу Горецькому, Роману Богуславському, Федору Шандору. Валентині Артюхіній – художниці, яка подарувала нам гарний малюнок, а також всім діткам, котрі на канікулах приходили і тут допомагали, власними силами на канікулах приходили.

Одним із найактивніших учасників ремонту у «Динамо» є батько фехтувальниці Олександри Лазаренко – пан Костянтин. Каже: колись він сам займався у цьому залі, а зараз разом із батьками інших фехтувальників готовий робити усе, аби у їх дітей були кращі умови для виховання.

Костянтин Лазаренко, батько фехтувальниці

Надо благодарить Горецкого Сергея Сергеевича, только благодаря его настойчивости, что он заставлял меня приходить после работы, — мы тут и до восьми-девяти вечера были, по субботам работали. Зал полностью изменился, он стал полностью светлым, визуально большим, гораздо более удобным для детей. Появились мишени, хотя они и старые, но они давно не использовались, новые окна, сетки, новые светильники, полностью новое освещение. Две новые подсобки для детишек: одна оружейная, одна гардеробная. Стало удобно, осталось вентиляцию сделать нормальную – будет вообще удивительный зал. По сравнению с тем, что было, вообще небо и земля.

Уже з початку навчального року в оновленому залі відбуваються тренування, а зараз його і урочисто відкрили. Охочих стати у лави фехтувальників Закарпаття запрошують із 6-річного віку. А приклад згуртованості батьків, спортсменів та тренерів може стати зразком, як має працювати громадянське суспільство.

Ужінформ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах