34325
14:45 31.012022

Закарпатські гандболісти нав’язали боротьбу, але зачепитися за позитивний результат не змогли

Спорт 6135

Днями в ужгородському СК «Юність» відбувся поєдинок 15-го туру чоловічої Суперліги України з гандболу сезону 2021/22 між «Карпатами-ШВСМ» (Ужгород) та «Мотором-Політехнікою» (Запоріжжя).

Запорізький ГК уже не перший сезон виступає на найвищому рівні, тож у цієї команди побільше досвіду, ніж у закарпатського дебютанта. Напередодні матчу «Мотор-Політехніка» йшов на четвертій позиції турнірної таблиці, а «Карпати-ШВСМ» – на шостій. У першому колі змагань колектив Ростислава Ланевича у рідних стінах обіграв ужгородців із рахунком 37:30. Такий самий результат запоріжці прагнули здобути і на Срібній землі, та господарі майданчика налаштовувалися дати бій і поборотися за очки.

У першому таймі наша команда демонструвала якісний гандбол і більшість часу лідирувала в рахунку. За п’ять хвилин до свистка на перерву закарпатці були попереду 11:9, та під ендшпіль першої половини зустрічі наші гандболісти припустилися декількох помилок і втратили перевагу. На перерву команди відправилися за рахунку 12:13 на користь запоріжців.

У другій 30-хвилинці колектив Віталія Уманця зумів повернути собі лідерство (на 39-й хв. рахунок був 19:18), але, як виявилося згодом, ненадовго. Через декілька хвилин «Мотор-Політехніка» вирівняв становище і одразу ж вийшов уперед. На жаль, у завершальній 15-хвилинці закарпатці рідше доводили свої атаки до логічного завершення, чим користувався суперник.

Все ж переможцями з цієї напруженої та цікавої гандбольної дуелі вийшли гості. Фінальна сирена зафіксувала результат 28:31.

Найрезультативнішими у складі «Карпат-ШВСМ» були Ярослав Котюк (9 м’ячів) та Ярослав Феєр (7). Також точними кидками відзначилися Артем Іванов (5), Павло Савицький (4) та Костянтин Красюн (3). У складі суперника кращим снайпером був Ілля Близнюк (7-й номер зумів закинути 12 м’ячів).

У наступному турі закарпатці прийматимуть «Донбас» (Донецька обл.), який іде на другому місці в турнірній таблиці. Базовий день проведення матчу – 5 лютого.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах