38723
20:45 2.062023

Дошкільнята мукачівської громади змагалися у «Малих олімпійських іграх». Фото, Відео

Спорт 2735

1 червня, на мукачівському стадіоні ДЮСШ ім. Василя Турянчика, пройшли спортивні змагання серед дошкільнят мукачівської громади. «Малі олімпійські ігри» – традиційний захід, що проходить вже 22-ге.

«Чудове свято для дітей влаштовуємо вже не вперше. Зрозуміло, що минулого року організувати його для діток було не можливо. Та час іде, ми живемо у відносно безпечному районі і тому ми відновили цю чудово традицію. Змагання дуже видовищні і з усіма атрибутами справжніх олімпійських ігор. В нас є богині, що несуть вогонь та прапор змагань, дисципліни, у яких змагаються спортсмени і призи для усіх учасників – це мабуть єдине, що відрізняє від дорослих ігор»,- розповідає ведучий заходу, заслужений тренер України Геннадій Будкевич.  

Участь у змаганнях взяли 38 команд, загалом 283 учасники. Цього року дошкільнята приїхали майже з усієї мукачівської громади.

Змагалися маленькі олімпійці у наступних дисциплінах: естафета, стрибки у довжину та метання тенісного м’ячика.

Як зазначають організатори змагань, то такі спортивні заходи – чудовий шанс розгледіти у дитини спортивний талант. А ще можливість розвеселити їх у цей складний час.

« В умовах війни ми робимо усе, аби дітки могли психологічно розвантажуватись. Аби вони чули не лише сирени, розмови про війну, а й насолоджувались дитинством, бо воно дуже швидко минає»,- зазначає заступниця начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Катерина Кришінець-Андялошій.

Маленькі олімпійці масу задоволення, призи та морозиво.

                                         Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах