4384
14:51 31.012017

В Ужгороді проведуть турнір до 100-річчя місцевого хокею

Спорт 1998

В обласному центрі, з 11 по 12 лютого, слід чекати на велику хокейну подію. На ковзанці «Ice Land» пройде масштабний міжнародний турнір, якого вже давно не бачили місцеві поціновувачі цієї гри. На змагання, які приурочені 100-річчю закарпатського хокею приїдуть аматорські команди із Словаччини та сусідніх областей. Також своє вміння грати продемонструють і кращі закарпатські хокеїсти.

IMG_3964

Згідно розповідей авторитетного закарпатського спортивного дослідника Василя Федака, рівно сто років тому, в 1916-ому, на замерзлій Латориці когорта мукачівських гімназистів під захопливі погляди прохожих вчилися новій захоплюючій грі – канадському хокею, який набирав популярності в Австро-Угорщини. Саме цю дату можна вважати народженням закарпатського хокею. Вже за часи Чехословаччини ця гра отримала потужний поштовх і наші краяни в Ужгороді навіть організовували міжнародні зустрічі прямо на замерзлому Ужі. А в 1946-ому році, за радянської влади, ужгородська команда стала одною із засновників чемпіонату СРСР.

У зв’язку з такою пам’ятною датою, Федерація хокею Закарпаття вирішила організувати міжнародний турнір серед любителів хокею. І запросила команди із Словаччини – країни, де хокей спорт №1. Так, 11-12 лютого поборотися за Кубок 100-річчя хокею приїде команди Volkswagen (Братислава), HC Snina та HC Sobrance. Протистояти їм будуть кращі закарпатські хокеїсти – команда «Закарпатські ведмеді», які збирають під свої знамена кращих гравців внутрішнього чемпіонату.

Організатори планують, що на турнір завітають і ще дві аматорські команди із сусідніх областей. Про їх назви повідомлять пізніше.

Ігри будуть проходити два дні 11 та 12 лютого. Скоріш за все, відкриття турніру пройде 11.02 в 11.00, а самі матчі триватимуть з 8.00 до 16.00. Фінал – 12.02 в 13.00. Інші деталі турніру повідомимо згодом.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах