14579
12:07 14.062018

Ужгородець Сергій Німець розповів про свій тріумф, важливість картингу та його перспективи на Закарпатті

Спорт 1554

2-3 червня тернопільська траса приймала другий етап Кубка України Національних класів з картингу. З-поміж учасників у змаганнях взяли участь і шестеро закарпатців (як дорослих, так і дітей), котрі зуміли потрапити у вісімку кращих, а ужгородець Сергій Німець посів перше місце.

Загалом результати закарпатців виглядають так: Сергій Німець (1 місце), Станіслав Німець (3 місце), Михайло Газа (5 місце), наймолодший член команди Ілля Газа (4 місце), Олександр Чурило (7 місце), Михайло Чурило (не фінішував із технічних причин).

Переможець Сергій Німець розповів «Закарпатському кореспонденту» про перемогу, важливість цього виду спорту, його перспективи на Закарпатті.

«Картингом я займався ще у 2002 році, а два роки тому повернувся до цього виду спорту. Однодумці Михайло Газа та Констянтин Шелестай підтримали і разом ми створили федерацію картингу в Закарпатській області. Метою є відновлення цього спорту в нашому краї», – ділиться Сергій Німець.

Не приховує переможець позитивних вражень від участі в Кубка України, де взяв участь разом зі своїм сином.

«Нас із Закарпаття було шість пілотів у різних класах. Дорослі учасники займаються на потужніших автомобілях-картах, але навіть для дітей є корисним цей спорт, адже з юного віку вивчають автомобілі, вчаться пристосовуватися до різних ситуацій на шляху», – каже переможець.

Сергій Німець вважає великим плюсом наявність у Тернополі своєї траси для картингу. Іноді туди їздить з друзями на тренування. За його словами, учасники з міст, де є такі траси, є досить сильними, адже мають змогу постійно вдосконалювати свої навички в цьому виді спорту.

«Наприклад, якщо нас із Закарпаття було шестеро, то з Тернополя взяли участь десь три десятки пілотів. Також сильні учасники були з Києва та Полтави. Вважаю, Закарпаттю потрібна траса для картингу, бо часто до мене підходять із запитаннями, а де можна повчитися, попрактикуватися на картах. У нас цієї можливості нема. Особисто ми тренуємося вже перед змаганнями, на які приїжджаємо заздалегідь. Але важко конкурувати з тими пілотами, які мають можливість їздити на такій трасі чи не щодня», каже Сергій Німець.

Чоловік розповідає і про користь цього виду спорту, який, зокрема, розвиває технічні навички, реакцію водіїв. Каже: «Картинг допомагає швидко орієнтуватися в складних ситуаціях на шляху. Це і моментальне прийняття рішень. Картинг – масовий спорт. На старті може бути і десять, і двадцять автомобілів, а в поворот поміщаються тільки чотири карта. Багато водіїв, якісь незрозумілі ситуації – і тоді може виникати паніка. Треба прийняти блискавичне рішення, щоб уникнути зіткнення з кимось і виграти позицію в суперника».

Не обійшлося на змаганнях і без труднощів через погодні умови, зокрема була слизька траса після дощу. Сергій Німець каже, у цьому випадку допомагає водійський досвід.

За словами переможця, обласна федерація картингу має підтримку від міського депутата, який розділяє думку про важливість розвитку цього спорту, тож усіляко допомагає. Сергій сподівається, що цю добру ініціативу підтримає міська влада і цей вид спорту отримає поштовх для розвитку:

«Надіємося на підтримку, бо картинг – недешевий вид спорту. Щоб була повноцінна команда і навички – Закарпаттю потрібна траса. Тоді більше людей зможуть опанувати цей вид спорту. А ще, оскільки Ужгород межує з Євросоюзом, за допомогою картингової траси ми зможемо проводити і кубки Європи, що дасть змогу вивести цей спорт на вищий рівень в області й загалом в Україні. Будівництво матеріально-технічної бази збільшить туристичну привабливість регіону, адже на такі змагання будуть з’їжджатися з інших областей та з-за кордону. Це зробить Ужгород ще престижнішим».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини