14968
13:15 2.072018

Вища ліга Закарпаття з футболу: переконливі звитяги команд-лідерів

Спорт 2102

28 червня та 1 липня відбулися матчі 11-го туру найвищого футбольного дивізіону краю.

У завершальному турі першого кола команди намагалися показати хороші результати і в піднесеному настрої піти на канікули. Вікенд ознаменувався видовищним футболом у виконанні колективів з топ-3.

«Севлюш» (Виноградів) – «Бужора» (Іршава) – 7:0

Господарі поля підтвердили прогнози фахівців і здобули розгромну перемогу в домашніх стінах. Вагому заявку на позитивний результат команда Валентина Слюсаря зробила вже в першому таймі. «Побиття» іршавських суперників розпочав Юрій Чонка, який на 14-й хв. відкрив лік забитих м’ячів. Адріан Пуканич протягом 8 хвилин (20, 28) оформив дубль (3:0), а наприкінці першої половини зустрічі Пилип Кольцун довів справу до розгрому – 4:0. Виноградівці не зупинились і продовжили активно діяти й після перерви – їхня перевага сягнула 7 голів. Результативним ударом на 65-й хв. відзначився Михайло Чедрик, а на 69-й та 72-й хвилинах двічі кіпера суперника засмутив Ярослав Мудра. У підсумку «Севлюш» здобув розгромну перемогу 7:0 і закріпився на вершині турнірної таблиці.

ДЮСШ (Тячів) – «Середнє» – 0:3

Середнянці приїхали в Тячів виключно за перемогою. Аутсайдер змагань не зміг нав’язати своєму супернику боротьбу й зазнав чергової поразки. Колектив з Ужгородщини забив швидкий гол: на 5-й хв. результативним ударом відзначився Сергій Кундрик. Розвинути успіх у першому таймі «Середньому» не вдалося, а от у другій 45-хвилинці команда провела ще дві результативні атаки. Голами відзначилися Руслан Соскида та Річард Шольц на 69-й та 84-й хвилинах відповідно. Завдяки цій вікторії «Середнє» йде на перерву, перебуваючи на другому місці.

«Ужгород» – МФА «Мункач» (Мукачево) – 5:1

Центральна гра туру, в якій зійшлися третя («Ужгород») і четверта (МФА «Мункач») команди чемпіонату, закінчилася розгромом у виконанні господарів. Колектив з обласного центру повів у рахунку на 37-й хв. після автоголу Олега Смітюхи. Олександ Грицькевич на 43-й хв. подвоїв перевагу. У другому таймі команда Мирослава Бабяка діяла потужно й довела матч до розгромної вікторії. Забитими м’ячами у складі «Ужгорода» відзначилися Сергій Машталір (60), Михайло Дудаш (67) та Антон Предчук (73). На 78-й хв. Василь Хіміч забив гол престижу (5:1), однак на більше мукачівців не вистачило.

Детальний огляд звітного протистояння та фоторепортаж дивіться за посиланням.

«Оболонь» (Хуст) – «Вітязь» (Концгазо) – 1:0

Обидві команди знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. До звітного двобою гості випереджали господарів усього на один заліковий бал. Як і очікувалося, поєдинок пройшов у напруженій боротьбі, а долю переможця вирішив один точний удар, який виконав гравець хустської «Оболоні» Микола Росоха вже на 2-й хв. Концгазівці мали нагоди, аби встановити паритет, однак хустяни зуміли втримати переможний результат.

«Карпати» (Рахів) – «Поляна» – 2:1

Назвати перемогу рахів’ян несподіваною складно, адже полянці останнім часом показують невпевнену гру й стабільно втрачають залікові бали. Команди обмінялися швидкими м’ячами: на 9-й хв. Степан Русин вивів гостей уперед, однак уже на 13-й хв. Юрій Яремчук зрівняв рахунок. Ще до перерви Юрій записав на свій рахунок дубль, і «Карпати» вирвалися в лідери. На старті другого тайму гості залишилися в меншості, що знизило їхні шанси на успіх. Рахів’яни зуміли втримати переможний результат і святкували мінімальну вікторію з рахунком 2:1.

Минулого тижня, 28 червня, відбулася перенесена гра першого туру, в якій «Вільхівці» здобули вольову домашню перемогу над рахівськими «Карпатами». Гості наприкінці першого тайму зусиллями Миколи Вішована вийшли вперед, однак у другій половині гри колектив з Тячівщини виявив спортивний характер і повернув усе на свою користь. У складі господарів відзначилися Іван Скунзяк (57) та Володимир Попадинець (92). Фінальний свисток зафіксував вікторію «Вільхівців» (2:1).

На цьому перше коло Вищої ліги Закарпаття з футболу сезону 2018 року завершилося. Поновиться боротьба у звітному турнірі 18 серпня.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах