17448
13:13 22.102018

Черкащани негостинно прийняли закарпатських футболістів

Спорт 1669

У суботу, 20 жовтня, у рамках 14-го туру Другої ліги України з футболу «Минай» на виїзді зустрівся з «Черкащиною-Академією» (Білозір’я).

Протягом сезону вболівальники гри мільйонів мають змогу спостерігати за різним ФК «Минай». Перший варіант – непереможний бойовий колектив, який у рідних стінах демонструє чудову гру й не поступається нікому (6 перемог, 1 нічия), другий – незбалансована команда, в якої на виїзді відчутні проблеми з реалізацією і багато помилок, що призводить до невтішних результатів (1 перемога, 2 нічиї, 4 поразки). Чергова виїзна гра підтвердила вищесказане.

Уже на початку гри минайська команда пропустила два м’ячі. Спершу на 9-й хв. Олег Тарасенко після кутового головою відправив м’яч у сітку воріт гостей, а через три хвилини Роман Локтіонов точним дальнім ударом подвоїв перевагу черкащан (2:0). До такого перебігу подій команда Ігоря Харьковщенка виявилася неготовою.

У першій 45-хвилинці колектив з Ужгородщини намагався відкрити лік забитих м’ячів за допомогою ударів Владислава Микуляка та Михайла Кополовця, але жоден з моментів успіхом не увінчався (у першому епізоді постріл був заблокований захисником, а в другому – м’яч пролетів повз ворота). Натомість «Черкащина-Академія» ще в першому таймі могла оформити розгром. Двічі в центрі подій була «десятка» господарів Роман Локтіонов. Він двічі наприкінці першої половини гри міг збільшити перевагу, але в обох епізодах форварда спіткала невдача. На 43-й хв. під удар кинувся захисник «Минаю», а на 45-й хв. удар у дотик впритул нівелював Сергій Мелашенко. Вартий уваги також епізод на 25-й хв. гри, коли закарпатців урятувала стійка. Тож за рахунку 2:0 команди відправилися відпочивати і вносити корективи в гру.

Перепочинок пішов на користь минайцям, і вони відразу могли скоротити відставання в рахунку, але за господарів зіграла перекладина. Черкащани відповіли виходом віч-на-віч Романа Локтіонова, але той, обігравши кіпера, програв боротьбу захиснику. На 60-й хв. нагоду забити змарнував Роберт Гегедош, який головою замикав навіс партнера, однак пробив вище воріт. Через п’ять хвилин минайці заробили небезпечний штрафний, але Василь Кобін з вигідної позиції вдарив повз. Ще одну реальну нагоду забити гол мав Олексій Шпак, проте втретє в цій грі м’яч поцілив у каркас воріт. А в компенсований арбітром час закарпатці відкрилися й отримали контратаку на свої ворота. Віталій Бойко вийшов один на один із воротарем і ввігнав м’яч у сітку воріт (3:0).

«Минай» уперше в професійній кар’єрі поступився з різницею в три м’ячі й продовжив серію невдалих виїзних поєдинків до п’яти.

Уже цієї п’ятниці, 26 жовтня, у рамках 15-го туру закарпатці приймуть рівненський «Верес». Із цією командою в нинішньому сезоні наші футболісти зустрічалися двічі: у Кубку (тоді в основний час була зафіксована результативна нічия 1:1, а в серії пенальті тріумфували минайці 9:10) та чемпіонаті (на виїзді наш колектив зазнав мінімальної поразки 2:1). Цього разу минайці будуть прагнути реабілітуватися за поразку в першому колі змагань та невдалий виїзд на Черкащину. А вже за кілька днів після гри з «Вересом» на «Минай» чекатиме непростий історичний поєдинок 1/8 Кубка України з київським «Динамо».

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Минай» – 3:0 (2:0)

Голи: Олег Тарасенко 9, Роман Локтіонов 12, Віталій Бойко 91.

«Черкащина-Академія»: Євгеній Панченко, Дмитро Кошелюк Олег Тарасенко, В’ячеслав Орел, Вадим Чорний, Максим Зеленевич (Денис Шурубура 81), Антон Євдокимов, Іван Тищенко (Віталій Бойко 60), Віталій Тимофієнко, Андрій Сторчоус, Роман Локтіонов (Вадим Тенжицький 82).

Тренер – Олександр Кирилюк.

«Минай»: Сергій Мелашенко, Василь Беца, Петро Стасюк, Максим Минайленко, Василь Кобін, Михайло Кополовець, Роберт Гегедош, Василь Пиняшко (Олексій Шпак 78), Максим Гавриленко, Владислав Микуляк, Яромир Лобода.

Тренер – Ігор Харьковщенко.

Результати 14-го туру:

«Верес» (Рівне) – «Калуш» – 1:1.

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Вінниця) – 2:0.

«Полісся» (Житомир) – «Буковина» (Чернівці) – 1:0.

«Нива» (Тернопіль) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 2:0.

У 15-му турі зустрінуться:

«Калуш» – «Полісся» (Житомир).

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я).

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Вінниця).

«Нива» (Тернопіль) – «Поділля» (Хмельницький).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах