19702
15:39 19.022019

Вже завтра на Закарпатті стартує дитячий чемпіонат України з гірськолижного спорту «Baby Champ Krasiya 2019»

Спорт 3322

Напередодні цього історичного спортивного заходу відбулася прес-конференція за участі Артема Топчанюка (спортивний директор дитячого чемпіонату), Тараса Тарасенка (представник гірськолижнього комплексу) та Аннимарі Данчі (призерка чемпіонату світу зі сноубордингу 2019, учасниця трьох Зимових Олімпіад (2010, 2014, 2018) та майстер спорту міжнародного класу зі сноубордингу).

Дитячий чемпіонат України з гірськолижного спорту «Baby Champ Krasiya 2019» проходитиме протягом трьох днів, 20–22 лютого, на гірськолижному курорті Красія. Змагатимуться хлопці та дівчата 2007-2011 р.н. У середу – день приїзду учасників та відкритті тренування, у четвер – змагання зі слалому, а в п’ятницю визначатимуть сильніших у слалом-гіганті. Також у завершальний змагальний день відбудеться церемонія нагородження учасників та автограф-сесія із срібною призеркою ЧС 2019 зі сноубордингу.

Як зазначили організатори змагань, участь у чемпіонаті візьмуть близько ста юних спортсменів з різних куточків України. Для переможців та призерів підготували ексклюзивні медалі та солідний призовий фонд.

«Сподіваємося, що змагання пройдуть на високому рівні й стануть візитівкою Закарпаття. Хочеться, аби якомога більше дітей долучалися до занять гірськолижним спортом. А вже наступного року докладемо максимум зусиль, аби турнір набув статусу міжнародного. Ми маємо місцевих зірок, які виховувалися на Красії. Одна з них – Аннамарі Данча, яка нещодавно завоювала «срібло» на чемпіонаті світу» – розповів Артем Топчанюк.

Аннамарі подякувала організаторам за запрошення долучитися до цієї акції і наголосила, що Красія для неї рідна, адже саме там розпочинався її спортивний шлях. І саме на Красії вона вперше взяла участь у змаганнях. «Я дуже рада, що на Красії започаткували такі старти. Сподіваюся, що вони стануть традиційними, адже для дітей це дуже важливо. На Закарпатті багато гір і прикро не користуватися цим».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах