21420
14:56 20.052019

В Ужгороді відбувся перший професійний обласний турнір з нард

Спорт 1870

Організували захід новостворена Федерація нард Закарпаття за підтримки Товариства вірменської культури Закарпаття “Арарат” та ресторану «Кілікія». Щоб заохотити до участі, запропонували призовий фонд – 50 000 грн. У змаганнях взяли понад 50 поціновувачів нард з різних районів Закарпаття.

Арсен МЕЛКУМЯН, голова новоствореної Федерації нард Закарпаття, організатор турніру

Спілкуючись з людми, помітв, що багато хто цікавиться нардами, грають, з часом стає більше. Виникла думка, а чому б не створити федерацію, чому б не організувати змагання, щоб людям було цікаво, щоб вони вигравали, мали спортивну зацікавленість. Таким чином вийти на український рівень. Основна наша мета – міжнародні змагання, які проводяться раз на рік в Монако. Чому б не піти і не дати про себе знати, що є закарпаття і ми теж вміємо грати?

Турнір проходив у комфортній, дружній та конкурентній атмосфері. Відбіркові ігри грали так: спочатку три кола за швейцарською системою, за результатами перемог і балів вивели 16 найсильніших, а далі був плей оф.

Карен ЕНОКЯН, голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат», співорганізатор

Я вважаю, що все пройшло на хорошому рівні. Були певні питання суддівські, ми долучились і прийняли справедливе рішення, яке влаштувало усі сторони. Я думаю, що сьогодні люди не лише змагались, а й отримали задоволення від гри. Виділялась дівчину, яка зайняла 4-е місце. Вона обійшла 45-47 чоловіків, боролась, та зайняла 4-е місце.

Призовий фонд розподілився між трьох переможців: 3-тє (Юрій Токач) – 10 тис. грн, 2-ге – (Віктор Вучкар) 15 тис. грн., 1 місце – (Валерій Ковач) 25 тис. грн

Валерій КОВАЧ, переможець Першого Закарпатського турніру з нард «Аль-Ідрісі»

Азарт, драйв. Виграє не кращий, а у кого як камінь лягає, який день має. Не можу сказати, що сьогодні я кращий а в інший день інший. Кожен день у кожного є шанс.

У вересні заплановано провести чемпіонат України та визначити гравця, який представить нашу країну на міжнародних змаганнях.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах