4167
09:55 10.012017

Федерація лижного спорту Закарпаття підвела підсумки року

Спорт 1911

Минулий рік у житті кожної федерації залишив якісь світлі спомини. Федерація лижного спорту Закарпаття – не виняток.

20080821152038_%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%8b%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80

Так, за підсумками Кубка світу у лижній акробатиці фристайліст Олександр Абраменко під керівництвом закарпатського тренера збірної України Енвера Аблаєва вперше виграв малий Кришталевий глобус. Наші гірськолижники в командному заліку стали переможцями чемпіонату України, а Іван Ковбаснюк – лідером збірної. Вони ж претендують поїхати й на цьогорічну Універсіаду, яка з 29 січня до 8 лютого відбудеться в Алма-Аті (Казахстан). Ідеться про Ігоря Гама, Левка Цібеленка, Євгена Гулія, Іван й Тараса Ковбаснюків, Івана Кравчука. Відрадно, що повернулася в спорт після народження дитини й сноубордистка Аннамарі Чундак.

Крім того, із нагоди 25-річчя Федерації лижного спорту України відбулося урочисте засідання в Києві, на якому було нагороджено й представників нашого краю. Зокрема, за внесок у розвиток вітчизняного лижного спорту відзначили голову Федерації лижного спорту Закарпаття Василя Гісема, директора Мукачівської лижної фабрики (підприємство з іноземними інвестиціями «Фішер-Мукачево») Василя Рябича та заслужених тренерів України Ігоря Скрябіна, Йосипа Пеняка й Марину Чундак.

Цей рік буде по-особливому відповідальним. Адже наші спортсмени не тільки братимуть участь в Універсіаді, а й змагатимуться за право в передолімпійський рік потрапити до збірної України, яка поїде на головні Ігри сучасності до Південної Кореї (9 – 25 лютого 2018 р.).

Побажаймо ж нашим лижникам успіхів!

Володимир ТАРАСЮК, член Асоціації спортивних журналістів України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах