8093
13:18 25.082017

Ліга Європи: тріумф «Динамо», розчарування «Олександрії»

Спорт 2826

Вчора, 24 серпня, відбулися матчі-відповіді раунду плей-оф Ліги Європи.

402019 (1)

«Динамо» (Україна) – «Марітіму» (Португалія) – 3:1 (перший матч 0:0)

Кияни зі старту гри взяли м’яч під власний контроль і почали створювати гольові нагоди, адже у цій зустрічі необхідно було забивати. Активні дії призвели до взяття воріт на 32-й хв.: м’яч після рикошету від португальського гравця дістався до Гармаша, який точним ударом головою відкрив лік забитим м’ячам у цьому протистоянні.

Через три хвилини підопічні Хацкевича здобули право на пробиття штрафного удару. Морозюк наважився на дальній удар і потужним пострілом подвоїв перевагу своєї команди.

У другому таймі «динамівці» продовжили тиснути на ворота «Марітіму» й забили втретє: після передачі Ярмоленка відзначився Гонзалез. Португальці на 68-й хвилині завдяки активним діям Шена один м’яч відквитали, але на загальну картину протистояння це не вплинуло.

У підсумку «Динамо» здобуває переконливу перемогу 3:1 і проходить до групового етапу Ліги Європи.

«Олександрія» – «БАТЕ» (Білорусь) – 1:2 (перший матч 1:1)

Після результативної нічиї у Борисові колективу Шарана вистачало зберегти свої ворота «сухими», але наставник команди наголошував, що його футболісти не будуть відсиджуватися в обороні. Так воно й було: «Олександрія» намагалася йти вперед і на 34-й хв заробила право на пробиття пенальті. Відповідальність на себе взяв Грицук і точним ударом вивів господарів уперед. Перший тайм завершився мінімальною перемогою олександрійців.

Після перерви гості додали і змогли здобути те, задля чого їхали в Україну – путівку в груповий етап ЛЄ. Вирішальною стала середина другого тайму, коли «БАТЕ» зумів відзначитися двома забитими м’ячами (Іваніч 70, 73).

Господарі намагалися врятувати цей поєдинок, але це було безрезультатно. «БАТЕ» довів справу до перемоги, а «Олександрія» зупинилася за крок до єврокубкової осені.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах